avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am cumparat un apartament in baza unui antecontract si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am cumparat un apartament in baza unui antecontract si dezvoltatorul ...

Am cumparat un apartament in baza unui antecontract si dezvoltatorul refuza sa mearga la notar pentru incheierea actului de vanzare cumparare. Pentru acest motiv trebuie sa deschid o actiune pentru emiterea unei hotarari care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare. Avand in vedere ca eu sunt din Arges, dezvoltatorul este din Bucuresti si apartamentul este in Brasov, unde trebuie sa deschid actiunea? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: sarm07opr , utilizator 11:28, 29 Iulie 2022
Buna ziua,

Ca regulă, instanța competentă teritorial este instanța de la domiciliul pârâtului, dacă prin lege nu se prevede altfel. Însă, dacă în promisiunea de vânzare ați convenit o altă instanță competentă teritorial, vă puteți adresa la oricare din cele două.

O zi bună!
Nu s-a convenit nicio instanta in antecontract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cati ani e valabil un contract de vanzare cumparare facut de mana cu martori chana chana si daca dupa expirarea contractului de vanzare cumpare tranzactia este considerata nula?,,va multumesc (vezi toată discuția)
Hotãrâre care sã tinã loc de act autentic sca baloisibaloi sca baloisibaloi Chitanţă sub semnătură privată îtocmită în 1996 pentru cumpărarea unui teren, cu semnărturi ale celor două părţi, cu presupuşi martori. Se ... (vezi toată discuția)
Apartament cumpărat prin chitanta de mana Tonirafa Tonirafa Bună ziua, Am cumpărat în anul 2019 un apartament, fiind mic si fara experienta în acea perioada, am încheiat cumpărarea doar cu o simpla chitanta de ... (vezi toată discuția)