avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Activitate vladu_valii

Activitate vladu_valii

Răspuns la discuția Admitere INM 2013
oana_01 a scris:

vladu_valii a scris:

buna seara. de ce conssideri ca furtul prin efr. absoarbe intotdeaauna distrugerea ?

efractia presupune o actiune de fortare, degradare sau distrugere a dispozitivului asupra caruia s-a actionat -> furtul calificat savarsit prin efractie absoarbe infr. prev. de 217 C.pen; la fel cum violarea secretului corespondentei absoarbe 217 in modalitatile distrugere/degradare

oana 01, ajutama sa inteleg urmatoarea speta :
- hotul intra prin efractie si fura tezaurul closca cu pui cu tot cu oua. Cand vrea sa plece se impiedica cade si le sparge pe toate(sa zzicem ca sar putea). Conssideri ca distrugerea acestui tezaur de o valoare poate inestimabila nu se retine in concurs cu furtul ? Eu credeam ca art. 217, alin. 2 se retine in concurs cu furtul , dar poate ca ma insel....... Te rog sa maa ajuti cu contra argument
PHS a scris:

MayeMaya a scris:

Absorbtia este posibila in urmatoarele ipoteze :
a.talharia poate sa absoarba furtul prin efractie
b.furtul prin efracţie absoarbe intotdeauna o infractiune de violare de domiciliu
c.furtul prin efractie absoarbe intotdeauna o infractiune de distrugere

b,c

varianta a
buna seara. de ce conssideri ca furtul prin efr. absoarbe intotdeaauna distrugerea ?
Răspuns la discuția interpretare solutie instanta
multumesc mult
buna ziua. daca aveti timp va rog sa ma ajutati cu un raspuns:
- am contestat doua pv contraventie de rovinieta la judecatorie.Am depus pv in original, adresele de inaintare pv in copie xerox, copie buletin in copie xerox si o adeverinta de la banca tot in copie xerox. Nu m-am prezentat la primul termen si pe portalul instantei s-a afisat urmatoarea
**solutie:" in baza art.155 indice 1 C.proc.civ.,suspendă judecarea cauzei, întrucât contestatorul nu a îndeplinit obligaţiile stabilite de instanţă,respectiv nu a certificat înscrisurile depuse la dosar. Cu drept de recurs pe toată perioada suspendării. "
Intrebarile mele sunt :
1.cand a stabilit instanta obligatiile, respectiv de a depune eu la dosar inscrisurile certificate ?(la primul termen?)
2. certificarea inscrisurilor consta doar inscrierea de catre mine pe inscrisuri ca sunt conforme cu orig. si sa semnez, sau sa fac acest lucru la un notar?
3. daca pv de contraventie sunt la dosar in original , mai era nevoie sa certific si celelalte documente?
4. (daca imi veti rasp la intrebarile de mai sus) va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac in continuare. Adica ce tre sa fac sa se reia judecata?
5. recursul pe perioada suspendarii se refera ca pt a relua judecata trebuie obligatoriu sa depun actele si sa fac recurs, sau pot sa depun actele si sa solicit printr-o cerere reluarea judecatii ?
AM scris cam mult, dar as vrea sa fiu lamurit pe deplin ca sa nu mai fac multe drumuri pana la giurgiu avand in vedere si distanta mare.
multumesc!~
Sunt agent de politie si am absolvit fac. de drept. De peste 5 ani am calitatea de organ de cercetare penala.
Am dreptul sa sustin examen in magistratura , avand in vedere ca la art. 33, alin. 1 din lg. 304/2004 se stipuleaza ca ofiterii cu studii superioare pot sustine acest examen ?
Va multumesc!

multumesc frumos pt. raspuns.
Dar nu sunt lamurit daca pot sa ma prezint eu in fata instantei in locul fratelui meu, daca acesta imi face o procura speciala la notar(el nu poate sa se prezinte din cauza serviciului). Doresc sa contest procesul-verbal intru-cat la rubrica " poate achita in 48 ore jumatate din min. amenzii, politistul a tras o linie cu pixul, fara sa scrie exact suma pe care pot sa o platesc in 48 ore). Personal consider ca pv. ar trebui sa fie nul din acest considerent .??
sarut manutele

daca in martie 2007 "mi-am" construit o casa fara a avea autorizatie de constructie, mai pot fi sanctionat? si ce ar trebui sa fac sa intru in legalitate? multumesc
1) exista posibilitatea platii jumatatii din minimul amenzii prevazute la art. 45,alin. 2 din Lg. 92/2007( fratele meu a fost depistat de politia comunitara fara bilet pe autobuz. a semnat pv insa la rubrica cu jumatate din minimul amenzii, poltistul a tras o linie. ce parere aveti?)
2) in cazul in care fratele meu imi face o procura speciala la notar pot face contestatia in numele lui, respectiv prezentarea in fata instantei?