avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... interpretare solutie instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

interpretare solutie instanta

buna ziua. daca aveti timp va rog sa ma ajutati cu un raspuns:
- am contestat doua pv contraventie de rovinieta la judecatorie.Am depus pv in original, adresele de inaintare pv in copie xerox, copie buletin in copie xerox si o adeverinta de la banca tot in copie xerox. Nu m-am prezentat la primul termen si pe portalul instantei s-a afisat urmatoarea
**solutie:" in baza art.155 indice 1 C.proc.civ.,suspendă judecarea cauzei, întrucât contestatorul nu a îndeplinit obligaţiile stabilite de instanţă,respectiv nu a certificat înscrisurile depuse la dosar. Cu drept de recurs pe toată perioada suspendării. "
Intrebarile mele sunt :
1.cand a stabilit instanta obligatiile, respectiv de a depune eu la dosar inscrisurile certificate ?(la primul termen?)
2. certificarea inscrisurilor consta doar inscrierea de catre mine pe inscrisuri ca sunt conforme cu orig. si sa semnez, sau sa fac acest lucru la un notar?
3. daca pv de contraventie sunt la dosar in original , mai era nevoie sa certific si celelalte documente?
4. (daca imi veti rasp la intrebarile de mai sus) va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac in continuare. Adica ce tre sa fac sa se reia judecata?
5. recursul pe perioada suspendarii se refera ca pt a relua judecata trebuie obligatoriu sa depun actele si sa fac recurs, sau pot sa depun actele si sa solicit printr-o cerere reluarea judecatii ?
AM scris cam mult, dar as vrea sa fiu lamurit pe deplin ca sa nu mai fac multe drumuri pana la giurgiu avand in vedere si distanta mare.
multumesc!~
Cel mai recent răspuns: vladu_valii , utilizator 06:01, 3 Februarie 2013
1. La primul termen, acela la care nu v-ati prezentat.
2. Veti scrie pe fiecare copie: ,,Conform cu originalul” si veti semna. Nu este nevoie sa mergeti la notar.
3. Copiile care se anexeaza la cererea de chemare in judecata se certifica de reclamant (art.112, pct. 5 Codul de proc. civila).
4. Veti depune la registratura instantei o cerere prin care veti solicita repunerea pe rol a cauzei, la care veti anexa inscrisurile certificate.
5. ,,Cu drept de recurs” se refera la posibilitatea dvs. de a declara recurs impotriva solutiei instantei de a suspenda cauza. Pentru reluarea judecatii, este necesar doar sa depuneti cererea de repunere pe rol a cauzei.
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunerea pe rol adrian _p adrian _p dosarul a fost suspendat pana la indeplinirea obligatiilor stabilite in sarcina petentei - depunerea la dosar copii certificate ale inscrisurilor atasate ... (vezi toată discuția)
Suspendarea cauzei - plangere contraventionala tomas dona tomas dona In urma cu un an sotia mea a fost oprita de un agent pe motocicleta sub pretext ca in urma cu o statie nu a acordat prioritate la o trecere de pietoni. I-a ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala germicor germicor Buna tuturor, In data de 15.09.2011, am avut proces cu CNADNR, pentru anularea unui PV. Judecatoria Buzau a dat urmatoarea solutie: Suspendare: În temeiul ... (vezi toată discuția)