Ca urmare a legii nr 329 privind reorganizarea unor agentii, s-au desfiinta agentiile X si Y, si a rezultat o noua Agentie. In HG de aprobare a ROF-ului noii Agentii este un articol enuntat astfel:
"Agentia preia personalul X si Y si se subroga in drepturile si obligatiile acestora ce decurg din raporturile de serviciu si de munca existente la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari"
In agentia Y exista un CCM valabil pana la 31 dec 2010.
Intrebare:
* Tinand cont de articolul mai sus mentionat, valabilitatea acestui CCM a incetat in momentul aparitiei acestui HG ?
* De asemenea, in ce masura ar tebui sa ne raportam la art 104 aliniat 3 din Contractul Colectiv de Munca Unic la nivel national incheiat pe anii 2007-2010.
Buna ziua! Am o situatie pe care nu reusesc sa o dezlusesc de ceva vreme: am construit o casa care in proiect avea S+P+E1+mansarda. Lucrarea a fost avizata in aceasta forma, desi in realitate au survenit ceva modificari, respectiv, la mansarda s-a mai inaltat cu aprox 20 cm si s-a creat un nou etaj, astfel ca in realitate avem S+P+E1+E2+mansarda. Noi ne dorim sa legalizam aceasta situatie intrucat dorim sa facem succesiunea care vizeaza 3 persoane: mama+ 2 copii, insa nimeni nu reuseste sa ne spuna exact ce drum trebuie urmat astfel incat sa rezolvam aceasta problema. Ne puteti da cateva directii in acest sens?
Imi cer scuze pentru insitenta, revin cu o precizare copy/paste din legea reorganizarii, care prevede in cazul nostru "Desfiinţare, ca urmare acomasării prin fuziune". Nu presupune asta reorganizare juridica?
Ma confrunt cu urmatoarea situatie: institutia la care lucrez urmeaza sa se desfiinteze ca urmare a legii reorganizarii agentiilor si institutiilor, si sa se uneasca cu o alta, schimbandu-si denumirea si regimul de finantare. eu am anuntat institutia ca sunt gravida cu adresa scrisa si inregistrata...deci angajatorul actual a luat la cunostinta despre faptul ca sunt insarcinata. Intrebarea mea este: in cazul unor restructurari sub noua titulatura - deci dupa ce se va face unificarea celor doua institutii, ma aflu in pericolul de a ma afla pe "lista neagra"