avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Activitate fubball

Activitate fubball

Buna ziua,

Situatia mea este urmatoarea: eu sunt insarcinata si ar trebui sa nasc la inceputl lunii iunie 2015. Lucrez in cadrul unei companii din anul 2013, cu contract de munca si PFA simultan - pe contractul de munca am salariul minim pentru studii superioare, iar PFA-ul este cu norma fixa de venit. Incepand cu luna mai, firma va trece numai pe contract de munca, ceea ce inseamna ca noi trebuie sa ne inchidem PFA-ul pana la finalul lunii aprilie.

Stiu ca la calculul indemnizatiei, vor fi luate in calcul si veniturile de pe PFA, nu numai cele de pe CIM. Intrebarea mea este daca, in cazul in care eu inchid PFA-ul la finalul lunii aprilie, acest aspect imi va anula toata indemnizatia pe PFA (intrucat luna mai ar fi cu zero) sau pur si simplu, la calculul indemnizatiei pe PFA luna mai va fi calcultata cu zero - ceea ce inseamna ca suma pe care o voi primi lunar ca indemnizatie pe PFA va fi mai mica.

Va multumesc mult pentru ajutor si astept un raspuns de la dumneavoastra!
Răspuns la discuția plata sarbatori legale
dana dgb a scris:

In cazul in care nu ati lucrat nu vi se platesc.
Din cate ati spus dumneavoastra trebuiau sa va plateasca 2 zile co 2009, 5 zile co 2010 si 2 zile lucrate pt aprilie 2010. In total 9 zile.
La un salariu brut de 1077 lei netul ar trebui sa fie 794.
794/21*9= 340

netul meu era de 900...ca doar nu trebuiau sa fie chiar corecti....si dupa cum ati calculat dumneavoastra ar iesi 385 lei...deci tot ar fi mai mult de 360 lei cat mi-au dat ei!
elena savciuc a scris:

Daca va uitati la numarul de zile lucratoare din luna aprilie o sa vedeti ca sunt 21 si nu 22 (ziua de 5 aprilie este zi libera). Pentru luna aprilie trebuie sa fiti platita doar pentru zilele de 1 si 2.

sa inteleg ca sarbatorile legale nu se platesc?
juridic dana a scris:

Art. 53 alin. (1) din Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010 prevede urmatoarele:
Sunt zile de sarbatoare legala in care nu se lucreaza:
- 1 si 2 ianuarie;
- prima si a doua zi de Paste;
- 1 Mai;
- prima si a doua zi de Rusalii;
- Adormirea Maicii Domnului;
- 1 Decembrie;
- prima si a doua zi de Craciun;
- 2 zile pentru fiecare dintre cele doua sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora.

asta am citit in codul muncii...dar se pare ca pentru ei asta nu semnifica nimic....adica asta nu inseamna ca acea zi ar trebui platita! cand i-am trimis mail doamnei respective de la personal si i-am zis de codul muncii si de sarbatorile legale mi-a trimis mail inapoi: "Ma bucur!". si va dati seama cat sunt de revoltata!
Chiar nimeni nu ma poate ajuta?problema mea ar fi urmatoarea. am lucrat la o firma unde salariul brut de pe cartea de munca era 1077 lei ( pe fluturas salariul brut realizat era de 128o ) iar netul era de 900 lei. Mi-am dat demisia si bineinteles ca problema a venit in momentul in care mi-au platit lichidarea: preavizul meu s-a incheiat pe data de 5 aprilie ( a doua zi de Pasti care este sarbatoare legala si este zi libera). Mai aveam 2 zile de concediu de anul trecut si 5 zile de concediu pentru anul in curs. am facut calculele si suma care revenea pt cele 7 zile de concediu a fost de 359 lei ( din brutul de pe cartea de munca - deci impozabil). Suma pe care am primit- ca si lichidare a fost de 360 lei, aceasta insemnand plata zilelor de CO + plata zilelor de pe 1 pana pe 5 aprilie. cu mentiunea ca mi s-a spus ca ziua de 5 aprilie nu se plateste ca a fost zi libera. intrebarea mea este: aceasta suma este corecta sau nu? si daca nu, ce pot face sa-mi recuperez banii, indiferent de ce suma ar fi vb....daca este corecta suma ma inclin in fata lor!
Buna ziua. As avea o intrebare: sarbatorile legale sunt zile libere platite? daca da, mi-ar putea spune cineva unde apare acest lucru in codul muncii ( articolul ) pentu ca eu nu gasesc si chiar am nevoie sa stiu pentru ca se pare ca sefii mei nu prea vor sa imi plateasca aceste zile...( este vorba de lichidarea pe care trebuie sa mi-o plateasca si mie mi se pare prea mica...)
Răspuns la discuția calcul zile de CO la lichidare
a venit s momentul in care am primit lichidarea de la job-ul anterior: vreau sa va intreb, iarasi , daca este corect cum a fost calulata:
- preavizul meu a fost pana pe 05.04.2010 ( a doua zi de Pasti cand nu s-a lucrat pt ca este zi libera de la stat). Dupa cum v-am spus mai sus, salariul brut era de 1077, dupa ce s-au calculat banii pt zilele de concediu a iesit suma de 358 lei- impozabili. lichidarea pe care am primit-o ( banii pt concediu + banii pt zilele lucrate - de pe 1 aprilie pana pe 5 inclusiv ) este de 360 lei. intrebarea mea este: este corecta aceasta suma sau ar teebui sa discut cu ei sa imi recalculeze? va intreb deoarece tipa de la personal evita mereu sa imi raspunda la acest gen de intrebari si atunci vreau sa stiu ianinte sa o intreb. multumesc tare mult!
Ma intereseaza daca la acest calcul se ia in considerare salariul brut de pe contract sau salariul brut realizat de pe fluturas...si daca stiti si in baza carui articol din lege...va multumesc
pneagu a scris:

Este corect.

Multumesc!
Chiar nimeni nu ma poate ajuta cu un raspuns?