Situatia mea este urmatoarea: eu sunt insarcinata si ar trebui sa nasc la inceputl lunii iunie 2015. Lucrez in cadrul unei companii din anul 2013, cu contract de munca si PFA simultan - pe contractul de munca am salariul minim pentru studii superioare, iar PFA-ul este cu norma fixa de venit. Incepand cu luna mai, firma va trece numai pe contract de munca, ceea ce inseamna ca noi trebuie sa ne inchidem PFA-ul pana la finalul lunii aprilie.
Stiu ca la calculul indemnizatiei, vor fi luate in calcul si veniturile de pe PFA, nu numai cele de pe CIM. Intrebarea mea este daca, in cazul in care eu inchid PFA-ul la finalul lunii aprilie, acest aspect imi va anula toata indemnizatia pe PFA (intrucat luna mai ar fi cu zero) sau pur si simplu, la calculul indemnizatiei pe PFA luna mai va fi calcultata cu zero - ceea ce inseamna ca suma pe care o voi primi lunar ca indemnizatie pe PFA va fi mai mica.
Va multumesc mult pentru ajutor si astept un raspuns de la dumneavoastra!
1. In calculul indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC) vor intra toate veniturile nete din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii), chiar daca din unele surse ati obtinut venituri in mai putin de 12 luni.
2. In cazul veniturilor din PFA se aduna veniturile din lunile in care le-ati avut (din cele 12 luni), cu veniturile din alarii iar suma se imparte la 12 luni iar rezultatul se inmulteste cu 85%.
Insarcinata si pfa
edyefrem
Buna ziua!Sunt insarcinata ,salariata cu contract pe perioada nedeterminata si sunt si PFA!Va rog foarte mult sa ma ajutati !Am dat zeci de telefoane la ... (vezi toată discuția)