avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Activitate marinvasile

Activitate marinvasile

Răspuns la discuția Respectarea programului de lucru
Anonimele nu sunt inregistrate sau cel putin,nu li se da curs.Sunt o multime de SC care incalca legea in ce priveste timpul de munca/timpul de repaos si asta din pricina:
- noului Cod al muncii
-faptului ca mai niciodata angajatii nu au curaj sa cheme firma in judecata
-ITM????...poate fi considerata o optiune?

In principiu,reclamantul trebuie sa aduca in instanta ORICE dovada care sa-i sustina reclamatia.De regula aceste cauze se judeca cu prioritate(tot ce tine de conflicte de munca).
Răspuns la discuția Valabilitate testament
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Multumesc.
andreigrigoriu a scris:

Themis, nu cred.

În primul rând, eu am spus vânzare urmată de testament. Iar vânzarea, am precizat că privește imobilul, pentru a simplifica. Celelalte bunuri - obiecte, sume de bani...nu văd de ce nu ar putea fi lăsate prin testament.

Socotim acum?
:beer:

Sotii au facut intre ei testament:unchiul in favoarea matusii,matusa in favoarea unchiului.Dupa decesul unchiului,matusa a facut testament in favoarea mea(desemnandu-ma unic mostenitor si declarand ca nu are mostenitori rezervatari).
Intrebare:de ce trebuie sa mai fac un act de vanzare-cumparare daca testamentul este un act suficient?Sau nu este?Multumesc.

p.s.le socotim si pe ale mele...?
Nu exista mostenitori rezervatari...ci doar frati,nepoti,nasi....
Sora tatalui meu mi-a lasat prin testament toate bunurile mobile si imobile,eu avand obligatia de a-i asigura "intretinerea necesara pe toata durata vietii mele,in caz de boala medicamente si tratament medical,iar la deces ma va inmormanta cu cinstea cuvenita".Cuplul nu a avut copii(nici impreuna nici separat),singurele rude fiind fratii si nepotii.

Intrebarea mea este:dupa decesul matusii mele,acest act ma face succesorul de drept al averii ei,sau el poate fi atacat cu succes de rude?Trebuie sa fac alte acte cat mai este inca in viata?
Multumesc

As mai avea o intrebare:ce se intampla cu cele 16 zile de concediu si 4 zile de recuperare ramase de anul trecut?Mentionez ca in continuare ni se cere sa prestam sambetele(toate)fara sa fie platite sau sa ni se dea liber in alta zi.
Nu toata societatea ci doar aproximativ 25 de oameni dintr-o sectie(20%) si in jur de 70 din alta sectie..Firma are in jur de 3000 de angajati,din care au fost chemati la munca in jur de 150-200.De semnat,au semnat majoritatea covarsitoare,insa mare parte din ei au fost lasati in concediu.

Muncitoarii care asigura in mod obisnuit serviciul de mentenanta-suport pentru sectia in discutie nu s-au prezentat si au fost pontati in concediu.Ideea e ca s-a hotarat sa se lucreze doua sambete pentru zilele de 27 si 28 decembrie.Unii au lucrat doar prima sau doar a doua sambata,dar nu au cazut sub incidenta deciziei de a li se ponta "nemotivat".

Motivatia pentru prezenta la munca sambata pentru ziua de 28 este una strategica nu una care sa afecteze productia sau beneficiile firmei.Cablurile produse in acea zi ingrosau stocul,nu erau o cerere stringenta la vanzare.Chiar si asa,se puteau produce cu o zi inainte(vineri)daca se convoca toata sectia la munca.

O zi "nemotivat"inseamna printre altele,taierea sporului de prezenta,adica din 850 roni se taie 250 roni si 3 bonuri de masa.
Multumesc pentru raspuns.Deci sa inteleg,ca angajatorul are dreptul sa ma ponteze "nemotivat"pe 28 decembrie chiar daca nu a muncit nimeni in fabrica (a fost inchisa)in acea zi?

Si daca principiul egalitatii de tratament functioneaza,atunci de ce doar unii au beneficiat de concedii prelungite iar altii au fost obligati sa vina sambata la munca pentru ziua de 28?

Multumesc si scuze pentru insistenta
Este vorba despre neprezentarea la munca intr-o zi de sambata(deci o zi libera),pe care trebuia sa o lucram in contul zilei de 28 decembrie si pentru care si-au dat acordul si cei care au fost lasati in concediu.O alta intrebare care se pune este aceasta:angajatii au drepturi egale ?