avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Activitate katharina.kiss

Activitate katharina.kiss

in prezent sunt in concediu de cresterea copilului cu handicap de la 3 la 7 ani conf L 448/2006, art 12
Doresc sa stiu daca ma pot angaja in cadrul unei societati la program redus 4 ore
Va multumesc
va rog spuneti-mi ce nr are dispozitia despre care vorbiti ?
sunt mama unei fetite in varsta de 4 ani cu certificat de handicap gradul grav cu drept la asistent personal . in prezent eu ma aflu in concediu pt cresterea copilului cu handicap de la 3 la 7 ani . doresc angajarea unei alte persoane ( apropiata familiei) ca asistent personal .
legea imi permite acest lucru ? adica eu sa raman in concediu de la 3 la 7 ani si in acelasi timp altcineva sa fie angajat ca si asistent personal
va multumesc
primaria imi raspunde ca nu pot beneficia de aceste 2 indemnizatii concomitent conform art 41 alin 3 din legea 448/2006. ce prevede acest art ?
pt ca eu nu-l gasesc
va multumesc
am studiat legislatia referitoare la persoanele cu handicap , respectiv legea 448/2006, OUG 14/2007 si legea 275/2007.
în situaţia în care solicit prelungirea concediului pentru creşterea copilului cu handicap (grav) cu vârsta cuprinsă între 3 şi 7 ani voi beneficia de următoarele prestaţii sociale:
-indemnizaţia pentru creşterea copilului cu handicap în cuantum de 450 lei;
-alocaţia de stat majorată cu 100%, în prezent în cuantum de 84 lei;
-bugetul personal complementar în cuantum de 91 lei.
nu inteleg de ce pe perioada concediului, soţul meu nu poate solicita acodarea indemnizaţiei de însoţitor în cuantum de 461 lei.( pe care am ridicat-o pana in prezent )
va rog daca puteti sa-mi raspundeti vreau sa stiu care este articolul din lege care nu-mi permite sa le ridic pe ambele (indemnizaţia pentru creşterea copilului cu handicap în cuantum de 450 lei si indemnizaţiei de însoţitor în cuantum de 461 lei)

se pare ca la primaria noastra acest lucru nu este valabil ( adica si indemnizatia pt cresterea copilului de la 3 la 7 ani in cuantum 450 lei si indemnizatia pt pers cu handicap ce se ridica de la caseria primariei in cuantum de 461 lei pe numele sotului
va multumesc
buna ziua
sunt mama unei fetite ce detine certificat de handicap grad grav si care in curand va implini 3 ani . in prezent copilul beneficiaza de urmatoarele de urmatoarele drepturi banesti :
- alocatia de stat 200 lei
- buget complementar 91 lei
-indemnizatia de insotitor in cuantum de 461 lei pe numele sotului
odata cu implinirea varstei de 3 ani a fetitei eu doresc sa prelungesc concediu de la 3 la 7 ani ( nu doresc sa devin eu sau altcineva din familie asistent personal )
intrebarea mea este : copilul va beneficia in continuare de acea indemnizatie de insotitor in cuantum de 461 lei?
primaria sustine ca acest drept ( indemnizatia cuvenita pers cu handicap ) va fi sistata daca eu voi intra in concediu de la 3 la 7 ani .
doresc sa-mi raspundeti indicand si alin din lege care imi da acest drept
va multumesc