avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Activitate deealexx

Activitate deealexx

va rog, altcineva imi poate da un raspuns? nu de alta dar poate domnul freeelis nu mai intra in seara asta si tare am nevoie sa stiu ceva concret maine dimineata cand reiau discutia cu directoarea...
imi puteti specifica o lege care o pot invoca?
aaa scuze, am citit gresit.

Cererea de CO o am scanata pe e-mail si drept raspuns de la directoare "de acord". Asa aproba ea de obicei intrucat nu suntem in aceeasi unitate. Am mai avut zile aprobate asa si nu a fost nicio problema. Sunt incluse in acelasi e-mail de care vorbeam.

Asadar, m-ar putea scapa aceasta cerere chiar daca ea a insistat ca nu are voie sa-mi dea ziua respectiva daca sunt in preaviz?

Deci inseamna ca ma pot angaja in alta parte fara nicio problema... nu de alta, dar vorbe din popor m-au speriat cum sa nu ma voi mai putea angaja niciodata daca mi se desface c.i.m pe motive disciplinare.

Si oricum, motivul "disciplinar" ar fi situatia in care voi lipsi "nemotivat" in acea zi...macar jumatate.
O sa fac maine o copie, nu mi-a dat prin cap. Problema este ca directoarea este regionala, de ea apartin, nu de directorul din agentia in care lucrez. El ar dori sa ma ajute, dar nu-i sta in putere, doar ea decide. Cu ea am vorbit doar la telefon, initial a zis ca nu-mi poate da voie decat pe 6 iulie, apoi la insistentele mele a zis ca va rezolva cumva sa plec cand vreau eu, va vorbi la HR. Insa partea cu ziua/orele libere ramane de vazut.

Maine i-o voi trimite si ei pe e-mail si sper sa-mi raspunda cu "de acord". Eu am depus-o doar directorului de agentie, stiu ca teoretic el face restul (o trimite mai departe etc.).

Nu mi-ati spus cu angajarile viitoare. Asta ma macina cel mai mult.
Buna ziua,

stiu ca s-a mai vorbit despre asta, am citit raspunsurile, insa daca este posibil, tot as vrea un raspuns pentru situatia mea.

Astazi mi-am depus demisia invocand articolul ce se refera la acordul partilor rugand conducerea sa-mi aprobe un preaviz mai scurt intrucat efectiv nu am cum sa vin tot preavizul de 20 de zile. Cu chiu cu vai, s-ar putea sa mi se aprobe deoarece alta solutie nu exista.

Acum, problema pentru care am nevoie de un sfat este urmatoare: eu joi, 21 iunie, aveam o zi de concediu aprobata de mai de mult. Mi s-a zis ca pot sa-mi iau adio de la ea daca mi-am inaintat decizia de a parasi compania. Am rugat macar cele 4 ore care se pot lua ca invoire, sa mi se acorde pentru ca din motive personale trebuie neaparat sa rezolv ceva in ziua respectiva. Ramane sa se mai gandeasca, sa mai vorbeasca...etc. Daca nu-mi aproba si eu in ziua respectiva vin mai tarziu la munca, ce mi se poate intampla? In afara de faptul ca este posibil sa nu-mi mai plateasca acea zi... poate sa ma dea afara pe motive disciplinare? Desi stiu ca are nevoie de mine si nu si-ar permite sa ramana fara om asa brusc..plus ca am inteles ca ar trebui infiintata o comisie sa analizeze situatia..etc. si nu stiu daca s-ar agita pentru asta..

Daca mi-ar spune ca-mi desface contractul de munca pe motive disciplinare, asta m-ar impiedica sa ma angajez in alta parte? Adica nu as mai avea dreptul sa ma angajez altundeva sau doar se refera la incheierea contractului si in cazul in care mi-ar trebui o recomandare, mi-ar scrie acolo partea cu motive disciplinare?

Scuze ca am scris o intreaga poveste, dar chiar nu am la cine apela.

Multumesc anticipat,
Andreea
Răspuns la discuția Contractul de intermediere
stiu ca sunt personalizate in functie de interese, insa speram sa gasesc unul mai general dupa care ma pot ghida.

am vrut sa fac vanzare-cumparare insa ati spus ca nu e de intermediere si cerinta principala e sa fie un contract de intermediere.

legat de plata, trebuie sa ma decid eu. totul trebuie gandit de mine, e fictiv. insa va tot intreb ca sa stiu de unde sa incep.
Răspuns la discuția Contractul de intermediere
am inteles ca, contractul de intermediere este de mai multe tipui: de comision/agent/distributie ...

Eu am firma X si doresc sa`mi introduc produsele pe piata Poloniei prin intermediul cuiva... eh... acel "cuiva"... ce sa fie? o alta firma? o persoana? cum e mai bine?

aveti vreun model concret de vreun contract? pe net gasesc mereu in alta forma si nu stiu care`i "oficial"

Multumesc pentru raspuns.

Andreea P.
Buna ziua. Contractul de vanzare-cumparare incheiat intre doua firme, este un contract de intermediere? Am de facut un proiect: am internationalizat o firma pe piata polona si acum am de incheiat un contract de intermediere cu cineva de acolo. Ce contract de intermediere ar fi cel mai potrivit?
Răspuns la discuția drepturile de autor
Am cam facut asta :-s.. adica chiar in seara asta i`am trimis mail doamnei cu care am colaborat si i`am zis sa transmita departamentului de contabilitate ca, daca nu mi se face plata pana la sf lunii noiembrie, dau editura in judecata.
Răspuns la discuția drepturile de autor
si cum ar trebui sa procedez?