avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Activitate ungu

Activitate ungu

Răspuns la discuția Nerestituire bun
Stand acum si citind toate conversatiile purtate cu dansul prin intermediul messengerului.....reiese din ce afirma dansul ca bunul a fost furat in luna ianuarie asa cum ii spune cumnatului meu in discutia avuta ieri la cererea dansului iar mie mi-a spus ca a fost sustrasa in martie.Aici e surpriza,eu pe data de 12 februarie am mers la service sa-mi i-au camera care nu functiona in momentul in care am ajuns acasa si am pus caseta minidv iar apoi m-am intors insotit de cineva in prezenta caruia i-am lasat din nou camera la reparat.E ceva necurat la mijloc atata timp cat eu nu am fost solicitat nicaieri pentru audieri.
Răspuns la discuția Nerestituire bun
furt impotriva cui?Eu consider ca sunt exonerat de orice legatura atata timp cat ea a intrat in custodia firmei si a electronistului respectiv ca e si patronul firmei.
Buna ziua.In luna octombrie 2010 am dus la un service reparatii electronice o camera foto video.Respectivul domn mi-a zis ca e din cauza softului care trebuie reinstalat si ca ma costa 80 de ron.L-am intrebat daca este sigur ca aceasta este problema si mi-a zis ca,camera mea este destul de noua nefiind rupt sigiliul de pe ecranul lcd si ca a mai avut probleme de genul asta cu alte camere.Am zis ca e ok si i-am platit in avans cei 80 de ron ceruti.M-am reintors dupa o sap si mi-a zis ca nu a avut timp sa o demonteze sa-i scoata nu stiu ce intergrat(memorie) pe care sa instaleze softul.Pana in decembrie pe 20 a tinut-o tot asa.....iar pe 20 decembrie mi-a inapoiat camera zicand ca e rezolvata problema.Am mers la serbarea de sfarsit de an a baiatului unde am constatat ca,camera e defecta.M-am reintors si mi-a zis ca ma suna dupa ce se uita la ea.....Au trecut sarbatorile de iarna fara sa-mi dea nici un semn.Am mers din nou la sediul firmei unde mi-a zis sa trec dupa cateva zile ca a uitat si ca o sa se uite acasa la ea.Au mai trecut 2 saptamani si am mers din nou la service.Afirmand cu mandrie ca camera mea este in perfecta stare de functionare dar cu amaraciune ca a uitat-o acasa si sa trec a doua zi ca o aduce.Din ianuarie si pana la inceputul lui martie tot asa a zis ca a uitat sa o aduca,ba ca se duce la masa si ma suna sa trec dupa ea....pana cand intr-o zi hotarat sa rezolv problema am mers decis sa-mi recuperez camera.Cand am intrat mi-a zis ca a uitat-o din nou acasa dar ca merge la ora 2,isi face semn pe agenda sa nu uite si sa trec in jurul orelor 17-18ca o aduce.Am mers a doua zi la ora 9 dimineata cand mi-a zis sec ca cineva a intrat prin efractie in service si a furat 3 camere si nu stiu cate laptopuri fluturandu-mi un proces verbal incheiat de politie cum ca cineva i-ar fi sustras niste bunuri.Am ramas masca si dupa vreo 5 minute de stare confuza l-am intrebat eu ce fac?Mi-a zis sa trec spre sfarsitul saptamanii ca hotul e prins si ii duce pe politisti sa recupereze bunurile.Am trecut si nu se rezolvase problema.Pe 25 martie mi-a zis ca o sa caute sa-mi comande acelasi model de camera de pe internet si nici pana in acest moment dupa 6 luni jumatate eu nu mi-am recuperat camera.I-am solicitat sa mergem impreuna la Altex sa cumpere o camera video,sa incheiem un proces verbal prin care eu imi primesc bunul pe care hotul la sustras urmand ca el sa-si recupereze in instanta prejudiciul dar nici asa nu a fost deacord,el probabil cauta o camera second hand pe care sa plateasca 150 de ron asa cum sustine dansul pe care sa o inlocuiasca pe a mea care era cu acea tipla-sigiliu pe ecran,fara nici o zgarietura pe ea cu una cumparata de pe cine stie unde si stare si sa scape de mine,paguba lui fiind doar de 70 de ron.Ce pot face ca pur si simplu am ajuns la disperare si imi vine sa-l si bat.Am facut peste 150 de drumuri la service,l-am sunat de nenumarate ori dar fara nici o rezolvare.Mentionez ca eu nu am fost chemat,citat etc sa merg sa declar ca e sau a fost camera mea aia care a fost furata....Mie mi-a zis pe 12 martie ca ii s-a spart atelierul de reparatii,cumnatului meu ii s-a spus ca a fost furata in ianuarie.Multe din discutii s-au purtat prin intermediul messengerul discutii pe care le-am salvat si discutii telefonice si ele fiind salvate.Mie nu mi-a fost intocmit nici un document de intrare a camerei in service-ul dansului dar nu este o problema sa recunoasca.Ce pot face,unde ma pot adresa?Va multumesc.
Răspuns la discuția litigiu
Azi am fost si am cerut raspunsul de la insp de stat in cons.raspuns:s-a constatat sarpanta fara autorizatie de constructie,grajdul a fost facut inainte de anii 90 asa cum declara vecinul sustinut si de inspectorul de la primarie dar tot fara autorizatie,iar acoperisul ce adaposteste teasa barului tot fara autorizatie.concuzie:se va intra in legalitate doar cu sarpanta restul fiind lasa in pom,fara nici un raspuns.cred ca inspectorul din cadrul primariei in schimbul a ceva ii invata pe cei ce vin la el pt autorizatie de cons.sa iese cat mai ieftin adica pe romaneste:bani putini cat mai multe constructii ca daca se gaseste vreun fraier ca mine sa reclame ajunge tot la el si are grija sa il scoata basma curata asa cum e si in cazul asta.raspunsul final al celor de la inspectorat:ramane la latitudinea primariei ,in speta celui de la eliberari autorizatii daca il darama sau ii da autrizatie pe ochi frumosi si ceva banuti iar cat despre sanctiune citez:"in conformitate cu prevederile art.31 din legea nr.50/1991,republicata,cu modificarile si completarile ulterioare,constatarea si sanctionarea contraventiilor sunt prescrise".deci dragi romani traim in tare spagii,nepotismului si nesimtirii.SA TRAIM BINE!Acum ce pot sa mai reclam??Merg in instanta si cer desfacerea contractului de munca a celui de la primarie sau premierea lui ca e "baiat destept"?
revin cu o precizare,mostenirea este compusa din2 terenuri.1 unul cu suprafata de 667 mp pe care tot bunica mea l-ar fi vandut fara iesire din indiviziune si cu ajutorul unora care ramane doar sa probez si cea de mai sus cu 733mp.pt amandoua ma lupt nu pt ca sunt un avar ci pur si simplu ca mama impreuna cu unchii mei mi-au spus ca ma sprijina in orice demers pe care il fac pt a recupera mostenirea care ar fi trebui sa ramana in familie.probabil va inrebati de ce in tot acest timp ei nu s-au implicat?Sunt plecati in strainatate de prin 94-95 iar eu sunt singurul care a sustinut financiar pe bunica mea si tot eu am avut bunavointa de a o inmormanta tot pe cheltuiala mea.
intradevar povestea este f.incurcata.de 4 ani incerc sa o descalcesc.sesizarile sunt intemeiate si indreptate catre institutiile abiltate dar cum am mai spus comoditatea este un lucru nobil in aceata tara la functionarii publici.Atata timp cat aceste institutii au oameni pusi de partid si care nu se tem ca o sa li se clatine scaunul in urma unei sesizari facute de un sarac ca mine care munceste pe branci sa-si plateasca darile catre un stat pervers.Probabil ceea ce am relatat pare fara nici un fel de acoperire din partea mea dar 100%pot dovedi prin acte.Certificatul de dupa bunicul care a fost eliberat in 89 e facut doar pe 250mp si constructia pt ca asa se facea in acea perioada,Certificatul de dupa bunica mea arata 733 mp de teren unic mostenitor mama mea (in urma neacceptarii de catre restul de frati a succesiunii dupa bunica mea)dar au ramas mostenitori pe o parte din constructie pt faptul ca au acceptat succesiunii dupa bunicul.Am solicitat intocmirea unei documentatii cadastrale si surpriza,din cei 733 lipsesc 106mp pe care trebuie sa-i gasesc prin vecini si 129mp pe care un vecin"binevoitor"i-a imprejmuit cu un gard solid si unde si-a construit un adapost pt hrana animalelor.in toate sesizarile facute si care au primit un raspuns in scris,scrie ca am dreptate dar pt a o avea in totalitate trebuie sa ma adresez instantei de judecata.cat despre ce a vandut bunica mea,este vb de 129 mp pe care "vecinul binevoitor"sustine ca are un contract de vanzare cumparare de mana intocmit pe masa barului sausi semnat asa cum zice el doar de bunica mea.O fi sau nu adevarat nu stiu pt ca nu am vazut acel contract dar cum bunica mea nu a facut iesire din indiviziune sau pe acel contract nu au semnat si restul de mostenitori il consider nul.Inca odata ma repet,eu pe acea suprafata am titlu de proprietate,certificat de mostenitor,cadastru si chitantele prin care pot arata ca platesc impozit de peste 15 ani si toate procurile necesare prin care pot arata ca pot face orice doresc cu aceasta mostenire.
acest lucru l-am facut in luna iulie.am facut la politie iar raspunsul a fost:"terenul nu e ste un imobil" iar parchetul dupa ce am fost in audienta:"parchetul nu da terenul inapoi la oameni"am sesizat primaria,raspuns:"nu are autorizatie si nu este de competenta primariei fapt pt care va rugam sa va adresam instantei de judecata" iar inspectoratul de stat in constructii mi-a spus verbal prin inspectorul la care a ajuns sesizarea mea:"astapta acasa un raspuns" iar raspunsul nici acum nu a venit desi au trecut cele 30 zile.ceea ce ma deranjeaza este faptul ca sunt unul dintre putinii romani caruia nu ii aste amenintat serviciul de criza dar imi este amenintat de lipsa mea de la servici,timp pierdut pt a recupera ceea ce este deja al meu si prin care il pot dovedi prin toate actele de proprietate posibile.daca dupa 20 de la revolitie traim asa ceva in romania il regret amarnic pe ceausescu.toti acesti functionari care isi bat joc de banul public si de cetatenii acestei tari ar trebui asa cum a spus cioroianu mutati in desert sa-isi faca propriul clan.e mai rau ca atunci cand iti luat cu forta daca aveai mai mult de o casa.bv domnilor care ne cersiti voturile.
am sesizat si corpul de control din cadrul primariei dar respectivul dom mi-a raspuns verbal ca nu are autorizatie,nu a luat nici o masura si m-a indrumat catre instanta.eu nu ma pot prezenta in intanta sa afirm ca nu are autorizatie.am sesizat inspectoratul de stat in constructii si nu am primit nici pana acum un raspuns desi au trecut cele 30 de zile.astea sunt institutiile pe care se platesc din bani publici.ce pot sa fac?de cand am sesizat primaria si inspectoratul de stat in constructii au inceput cu presiunile.ba imi arunca toate gunoaiele in curte,ba imi smulg scandurile din gard si tot asa.am pe cineva care se ocupa de ea dar nesimtitii care nu muncesc si incaseaza ajutor social nu au altceva de facut decat sa stea la barul vecinului cu care sunt in litigiu si sa bea apoi ala ii trimite sa imi faca probleme.ce pot sa fac?muncesc ca un rob in romania,daca ma invoiesc mi se recomanda sa-mi caut un alt loc de munca daca las asa o sa ma trezesc ca nu mai am nimik.ce naiba pot sa fac ca sunt disperat.
Discuție am sanse?
buna seara.in anul 1989 bunicul meu a decedat.bunica mea a deschis succesiunea si cei 4 copii au fost citati de catre notarul de stat sa se prezinte pt acceptarea sau nu a masei succesorale.in certificatul de mostenitor scria ca cei 5 mostenitori mstenesc 250mp si casa care se afla pe cel teren.in 2004 bunica mea a decedat.3 din copii fiind plecati in strainatate de aprox 10 ani am hotarat cu mama mea sa vb cu ei sa renunte la mostenire si sa ramana proprietar pe teren doar mama mea iar contructia se impartea la 4 deoarece ei au acceptat masa succesorala dupa bunicul meu.in acest,din 2004 si pana in 2009 am tot alergat dupa semnaturile unchilor mei.anul acesta am reusit acest lucru+o procura semnata la notar de a face ce vreau cu constructia iar mama mea m-a imputernicit sa fac orice vreau cu ea(sa deschid succesiunea,cadastru..etc)in urma dezbaterii masei succesorale dupa bunica mea am primit un certificat de mostenitor prin care mama era unica mostenitoare a terenului (733mp de teren cum era scris in titlu de proprietate)iar cei 4 mostenitori pe constructi.am apelat la un inginer pt intocmirea cadastrului.la masuratoare din cei 733 au iesit doar 627.am mers la vecinul din spate si l-am rugat sa imi returneze restul de teren pana la 733mp deoarece din spusele vecinilor acesta a mutat gardul pt a mai castiga niste teren.am chemat politia in fata carora a declarat ca el a cuparat acesti 106mp de teren lipsa de la bunica mea dar fara a arata vreun act de vanzare cumparare.am fost amenintat cu moartea atat eu ca si familia mea,am facut plangere penala la politie unde dansul a venit cu un contract de vanzare cumparare semnata doar de bunica mea si in care scria ca ea ii vinde 1461mp de teren la aceeasi adresa.am intrebat de unde a avut acest teren bunica mea,am fost la primarie solicitat sa se caute de unde avea bunica mea 1461 mp de teren.Raspunsul e criminal:in 92 adica dupa 3 ani de la decesul bunicului meu primaria o improprietareste cu 1461 de mp de teren doar pe ea la aceeasi adresa.De unde 1461 mp?Raspunsul:buncul meu in ziua decesului era proprietar pe 1400mp de teren pe care la randul lui ii avea ca mostenire primit de la strabunicul.cum in 89 se trecea doar 250 mp de teren nu a stiu nimeni.Primaria a eliberat un proces verbal de punere in posesie a acestui teren in 92(cu o zi inainte de a vinde) iar in loc de 5 mostenitori si 1400mp de teren au scris doar pe bunica mea si 1461mp de teren.cu chiu cu vai am reusit sa optin prin spaga o copie a registrului agricol in care erau trecuti bunicul proprietar,bunica sotie,si cei 4 copii.am solicitat politiei sa ne puna pe mine si acea persoana de etnie roma fata in fata si aici am mai primit o lovitura,acel tigan a venit cu contractul de vanzare-cumparare semnat de el si bunica mea in care scria ca ea ii vinde toata suprafata de teren inclusiv cei 733mp de teren dar fara a se mentiona constructia.in declaratia de la politie tiganul a scris ca el a cumparat doar 700mp de teren iar ulterior 106mp de teren.m-am uitat pe acel contract in care se specifica:1. ca isi asuma riscul de a cumpara pe propria raspundere in lipsa unui act de proprietate.2ca bunica mea are terenul de la parintii ei nu mostenire de la bunicul meu pt ca automat se solicita certificatul de mostenitor in care erau 5 mostenitori.3 nu a facut iesire din indiviziune.4 nu era specificata si constructia.Am intrebat pe unchii mei care mi-au spus a nu au stiut de un act de proprietate asupra acestui teren de 1400mp de teren pt ca in 89 cu cateva luni inainte sa moara bunicul meu casa a luat foc din cauza unor vecini iar in acest incendiu au ars si actele de proprietate.Am incercat sa obtin mai multe acte de pe la primarie,notar etc dar foarte putine mi-au fost eliberate.o mare parte a terenului este erabil dar nu stiu cum naiba a reusit acel tigan sa-si ridice o casa fara sa se sesizeze cineva.intrebarea mea este:pot cere in instanta anularea acelu contract de vanzare cumparare?cce sanse de castig am?ceea ce am scris mai sus pot dovedi prin acte.va multumesc.
PS.se pare ca la ambele mosteniri atat de pe mama cat si de pe tata sunt ghinionist.
Vreau sa va intreb un lucru,bunicul meu a decedat in 1989,de pe urma lui a ramas 1400mp.cum inainte de 89 pe certificat aparea doar 250mp si 5 mostenitori (bunica si 4 copii).dupa decesul bunicii mele am mers la fiecare unchi si am obtinut renuntarea la mostenire dupa bunica mea iar mama mea m-a imputernicit sa fac succesiunea,cadastru,impozite etc.pe titulu de prorpietate scrie ca ramane dupa ea 733 mp,din copiile de la primarie reiese ca bunicul mea era proprietar in ziua mortii a 1400mp.am cerut lamuriri primariei si e spun ca nu stiu de unde sunt acei 1400mp.in august un vecin de etnie roma mi-a spus ca a cumparat prin contract de vanzare cump 710 mp de teren,din contractul pe care il are pt ca nu stie sa citeasca reiese ca a cumparat 1461 mp doar cu semnatura bunicii mele in anul 1992.am intrebat de unde si pana unde,raspunsul ar fi:bunica mea a fost pusa in posesie doar ea de catre primarie desi erau 5 mostenitori pe certificat printr-un proces verbal.ea cica ar fi vandut 1461 nu 1400 cum era mosteniea cu acest proces verbal acetui tzigan.eu am facut cadastru doar pe 627 de mp de teren din cei 1400 mp.acum el imi flutura acest contract de vanzare cumparare doar de bunica mea semnat si fara vreo iesire din indiviziune.pot cere anularea contractului de vanzare cumparare?unchii mei nu au stiut ca bunicul era proprietar pe acei 1400 mp de teren ci doar pe 250 cum scria pe certificatul de mostenitor.va multumesc.