avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... litigiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

litigiu

buna seara.am o casa primita mostenire la mai multi km de locul in care stausi de vreo 4 ani un vecin a imprejmuit 130mp din terenul pe care il am pe acte.apoi si-a facut o terasa pt barul care il avea deja cu temelia exact pe linia de delimitare a celor doua proprietati.apoi un grajd pe aceeasi linie.am facut reclamatie la primarie si mi-au raspuns ca vecinul li-a spus ca el a vb cu bunica mea sa-si faca aceste constructii dar nu au nici un fel de acord scris.acum nu stiu cum sa mai procedez.ma puteti sfatui?multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:00, 25 Noiembrie 2009
buna seara!
pt terneul care v-a fost ocupat in mod nejustificat de caatre vecin nu aveti decats a promovati o actiune in revendicare- 1 capat de cerere
al II lea fiind granituirea celor 2 proprietati.
cu privire la constructii daca sunt pe linia de hotar este nevoie de acordul dvs dat in forma autentica.
vecinul trebuia sa scoata un certificat de urbanism, in acest certifcat ii se punea in vedere de faptul ca avea nevoie de acordul dvs in vederea obt autorizatiei de construire.
bine,eu ceea ce stiu este ca dreptul meu de proprietate poate fi dovedit prin acte,i-am trimis vecinului o notificare cu aceste probleme dar nu doreste sa le rezolve.cei de la primarie mi-au spus ca nu are nici autorizatie nici acordul in scris chiar de la defuncta mea bunica.sunt niste nesimtiti care doresc sa cumpere mostenirea si pt faptul ca nu vand se poarta asa.
buna seara!
poate ca vecinul nu are autorizatie de construire!
poate ar trebui sa sesizati inspectoratul de stat in constructii!
Vreau sa va intreb un lucru,bunicul meu a decedat in 1989,de pe urma lui a ramas 1400mp.cum inainte de 89 pe certificat aparea doar 250mp si 5 mostenitori (bunica si 4 copii).dupa decesul bunicii mele am mers la fiecare unchi si am obtinut renuntarea la mostenire dupa bunica mea iar mama mea m-a imputernicit sa fac succesiunea,cadastru,impozite etc.pe titulu de prorpietate scrie ca ramane dupa ea 733 mp,din copiile de la primarie reiese ca bunicul mea era proprietar in ziua mortii a 1400mp.am cerut lamuriri primariei si e spun ca nu stiu de unde sunt acei 1400mp.in august un vecin de etnie roma mi-a spus ca a cumparat prin contract de vanzare cump 710 mp de teren,din contractul pe care il are pt ca nu stie sa citeasca reiese ca a cumparat 1461 mp doar cu semnatura bunicii mele in anul 1992.am intrebat de unde si pana unde,raspunsul ar fi:bunica mea a fost pusa in posesie doar ea de catre primarie desi erau 5 mostenitori pe certificat printr-un proces verbal.ea cica ar fi vandut 1461 nu 1400 cum era mosteniea cu acest proces verbal acetui tzigan.eu am facut cadastru doar pe 627 de mp de teren din cei 1400 mp.acum el imi flutura acest contract de vanzare cumparare doar de bunica mea semnat si fara vreo iesire din indiviziune.pot cere anularea contractului de vanzare cumparare?unchii mei nu au stiut ca bunicul era proprietar pe acei 1400 mp de teren ci doar pe 250 cum scria pe certificatul de mostenitor.va multumesc.
am sesizat si corpul de control din cadrul primariei dar respectivul dom mi-a raspuns verbal ca nu are autorizatie,nu a luat nici o masura si m-a indrumat catre instanta.eu nu ma pot prezenta in intanta sa afirm ca nu are autorizatie.am sesizat inspectoratul de stat in constructii si nu am primit nici pana acum un raspuns desi au trecut cele 30 de zile.astea sunt institutiile pe care se platesc din bani publici.ce pot sa fac?de cand am sesizat primaria si inspectoratul de stat in constructii au inceput cu presiunile.ba imi arunca toate gunoaiele in curte,ba imi smulg scandurile din gard si tot asa.am pe cineva care se ocupa de ea dar nesimtitii care nu muncesc si incaseaza ajutor social nu au altceva de facut decat sa stea la barul vecinului cu care sunt in litigiu si sa bea apoi ala ii trimite sa imi faca probleme.ce pot sa fac?muncesc ca un rob in romania,daca ma invoiesc mi se recomanda sa-mi caut un alt loc de munca daca las asa o sa ma trezesc ca nu mai am nimik.ce naiba pot sa fac ca sunt disperat.

Alte discuții în legătură

Am sanse? ungu ungu buna seara.in anul 1989 bunicul meu a decedat.bunica mea a deschis succesiunea si cei 4 copii au fost citati de catre notarul de stat sa se prezinte pt ... (vezi toată discuția)
Este suficient certificatul de mostenitor pentru a obtine titlu de proprietate? coyotu27 coyotu27 Buna ziua, Am si eu o serie de intrebari la care sper ca cineva imi va putea raspunde. Situatia mea este urmatoarea: Terenul(250mp) si casa (construita in ... (vezi toată discuția)
Probleme de cadastru cu vecinii alexb2009 alexb2009 Buna ziua. In 1966 bunicii mei au cumparat o suprafata de teren intravilan de 990mp. Dupa masurarea cadastrala, vecinul din dreapta a scos tarusii, care ... (vezi toată discuția)