buna seara.am o casa primita mostenire la mai multi km de locul in care stausi de vreo 4 ani un vecin a imprejmuit 130mp din terenul pe care il am pe acte.apoi si-a facut o terasa pt barul care il avea deja cu temelia exact pe linia de delimitare a celor doua proprietati.apoi un grajd pe aceeasi linie.am facut reclamatie la primarie si mi-au raspuns ca vecinul li-a spus ca el a vb cu bunica mea sa-si faca aceste constructii dar nu au nici un fel de acord scris.acum nu stiu cum sa mai procedez.ma puteti sfatui?multumesc.
intradevar povestea este f.incurcata.de 4 ani incerc sa o descalcesc.sesizarile sunt intemeiate si indreptate catre institutiile abiltate dar cum am mai spus comoditatea este un lucru nobil in aceata tara la functionarii publici.Atata timp cat aceste institutii au oameni pusi de partid si care nu se tem ca o sa li se clatine scaunul in urma unei sesizari facute de un sarac ca mine care munceste pe branci sa-si plateasca darile catre un stat pervers.Probabil ceea ce am relatat pare fara nici un fel de acoperire din partea mea dar 100%pot dovedi prin acte.Certificatul de dupa bunicul care a fost eliberat in 89 e facut doar pe 250mp si constructia pt ca asa se facea in acea perioada,Certificatul de dupa bunica mea arata 733 mp de teren unic mostenitor mama mea (in urma neacceptarii de catre restul de frati a succesiunii dupa bunica mea)dar au ramas mostenitori pe o parte din constructie pt faptul ca au acceptat succesiunii dupa bunicul.Am solicitat intocmirea unei documentatii cadastrale si surpriza,din cei 733 lipsesc 106mp pe care trebuie sa-i gasesc prin vecini si 129mp pe care un vecin"binevoitor"i-a imprejmuit cu un gard solid si unde si-a construit un adapost pt hrana animalelor.in toate sesizarile facute si care au primit un raspuns in scris,scrie ca am dreptate dar pt a o avea in totalitate trebuie sa ma adresez instantei de judecata.cat despre ce a vandut bunica mea,este vb de 129 mp pe care "vecinul binevoitor"sustine ca are un contract de vanzare cumparare de mana intocmit pe masa barului sausi semnat asa cum zice el doar de bunica mea.O fi sau nu adevarat nu stiu pt ca nu am vazut acel contract dar cum bunica mea nu a facut iesire din indiviziune sau pe acel contract nu au semnat si restul de mostenitori il consider nul.Inca odata ma repet,eu pe acea suprafata am titlu de proprietate,certificat de mostenitor,cadastru si chitantele prin care pot arata ca platesc impozit de peste 15 ani si toate procurile necesare prin care pot arata ca pot face orice doresc cu aceasta mostenire.
revin cu o precizare,mostenirea este compusa din2 terenuri.1 unul cu suprafata de 667 mp pe care tot bunica mea l-ar fi vandut fara iesire din indiviziune si cu ajutorul unora care ramane doar sa probez si cea de mai sus cu 733mp.pt amandoua ma lupt nu pt ca sunt un avar ci pur si simplu ca mama impreuna cu unchii mei mi-au spus ca ma sprijina in orice demers pe care il fac pt a recupera mostenirea care ar fi trebui sa ramana in familie.probabil va inrebati de ce in tot acest timp ei nu s-au implicat?Sunt plecati in strainatate de prin 94-95 iar eu sunt singurul care a sustinut financiar pe bunica mea si tot eu am avut bunavointa de a o inmormanta tot pe cheltuiala mea.
Azi am fost si am cerut raspunsul de la insp de stat in cons.raspuns:s-a constatat sarpanta fara autorizatie de constructie,grajdul a fost facut inainte de anii 90 asa cum declara vecinul sustinut si de inspectorul de la primarie dar tot fara autorizatie,iar acoperisul ce adaposteste teasa barului tot fara autorizatie.concuzie:se va intra in legalitate doar cu sarpanta restul fiind lasa in pom,fara nici un raspuns.cred ca inspectorul din cadrul primariei in schimbul a ceva ii invata pe cei ce vin la el pt autorizatie de cons.sa iese cat mai ieftin adica pe romaneste:bani putini cat mai multe constructii ca daca se gaseste vreun fraier ca mine sa reclame ajunge tot la el si are grija sa il scoata basma curata asa cum e si in cazul asta.raspunsul final al celor de la inspectorat:ramane la latitudinea primariei ,in speta celui de la eliberari autorizatii daca il darama sau ii da autrizatie pe ochi frumosi si ceva banuti iar cat despre sanctiune citez:"in conformitate cu prevederile art.31 din legea nr.50/1991,republicata,cu modificarile si completarile ulterioare,constatarea si sanctionarea contraventiilor sunt prescrise".deci dragi romani traim in tare spagii,nepotismului si nesimtirii.SA TRAIM BINE!Acum ce pot sa mai reclam??Merg in instanta si cer desfacerea contractului de munca a celui de la primarie sau premierea lui ca e "baiat destept"?
:offtopic: NU mai redactati mesaje consecutive, editati ultimul mesaj postat daca aveti de adaugat ceva dupa publicarea lui.
Multumesc pentru intelegere.
Am sanse?
ungu
buna seara.in anul 1989 bunicul meu a decedat.bunica mea a deschis succesiunea si cei 4 copii au fost citati de catre notarul de stat sa se prezinte pt ... (vezi toată discuția)