avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este suficient certificatul de mostenitor pentru a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este suficient certificatul de mostenitor pentru a obtine titlu de proprietate?

Buna ziua,
Am si eu o serie de intrebari la care sper ca cineva imi va putea raspunde.
Situatia mea este urmatoarea:

Terenul(250mp) si casa (construita in 1957) de pe el in care locuiesc a fost pus prin intermediul unui certificat de mostenitor in posesia bunicii mele, si a celor doi fii ai sai (unchiul meu si tatal meu) in 1963 dupa moartea bunicului meu.
In respectivul certificat s-a gresit adresa in sensul ca in loc de 44A au pus 44.
Am incercat sa remediem aceasta greseala pentru ca in urma unor acorduri, unchiul si bunica mea au fost de acord sa isi cedeze drepturile mostenite catre tatal meu care sa devina unicul mostenitor.
Pentru ca adresa gresita sa nu se propage si in noul act tatal meu a inceput demersuri pe la primarie pentru a obtine o anexa la certificatul de mostenitor care sa certifice ca adresa noasta este la nr 44A.
Dupa depunerea actelor solicitate, primaria i-a spus ca trebuie sa solicitam serviciile unui topometrist care sa efectueze masuratori si sa ne "confirme adresa postala".
Am sunat la mai multi topometristi si mi-au spus ca certificatul de mostenitor nu este suficient pentru efectuarea cadastrului, fiind necesar actul de proprietate.
Aceasta este problema noastra ca acest titlu de proprietate nu exista. In certificatul de mostenitor se pecizeaza ca bunicul meu nu a avut act de proprietate pe terenul respectiv.
Ce pot sa fac in aceasta situatie? Este suficient acest certificat de mostenitor? Si daca nu e cum ar putea tatal meu obtine titlul de proprietate pe terenul respectiv?
O alta problema este ca anul viitor intentionam sa ne extindem casa si mi-e teama sa nu primim autorizatie de constructie
Va multumesc anticipat si sper ca ma veti putea ajuta.
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 13:07, 18 Septembrie 2009
Buna ziua,

din pacate obtinerea actelor de proprietate pentru constructii/terenuri care au fost transmise numai in fapt, dara fara sa se faca inscrisurile cerute de lege, este o problema delicata.

Cu toate acestea, exista posibilitatea sa va adresati judecatoriei si sa solicitati uzucapiunea pentru teren si accesiunea pentru casa ( dc a fost construita de dvs).
In multe localitati, instantele au pronuntat asemenea hotarari in contradictoriu cu Primaria sau chiar cu vecinii.
Interesati-va la un avocat din zona dvs. si vedeti ce practica au instantele din acel loc.

Avocat Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor - titlu e proprietate coyotu27 coyotu27 Buna seara, As dori sa va rog daca ma puteti ajuta in urmatoarea problema: In 1963, bunicul meu a decedat si s-a realizat la notariatul de stat o succesiune ... (vezi toată discuția)
Taxe timbru si judiciare pentru un proces de uzucapiune coyotu27 coyotu27 Buna ziua, Intentionez sa deschid un proces de uzucapiune pentru un teren si casa construita pe acest teren. Terenul a fost cumparat in 1957 (atunci s-a ... (vezi toată discuția)
Deschidere actiune judecatoreasca pentru obtinere titlu proprietate coyotu27 coyotu27 Buna ziua, Problema mea este legata de obtinerea unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de titlu de proprietate pentru terenul si casa de pe el in ... (vezi toată discuția)