avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am sanse?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am sanse?

buna seara.in anul 1989 bunicul meu a decedat.bunica mea a deschis succesiunea si cei 4 copii au fost citati de catre notarul de stat sa se prezinte pt acceptarea sau nu a masei succesorale.in certificatul de mostenitor scria ca cei 5 mostenitori mstenesc 250mp si casa care se afla pe cel teren.in 2004 bunica mea a decedat.3 din copii fiind plecati in strainatate de aprox 10 ani am hotarat cu mama mea sa vb cu ei sa renunte la mostenire si sa ramana proprietar pe teren doar mama mea iar contructia se impartea la 4 deoarece ei au acceptat masa succesorala dupa bunicul meu.in acest,din 2004 si pana in 2009 am tot alergat dupa semnaturile unchilor mei.anul acesta am reusit acest lucru+o procura semnata la notar de a face ce vreau cu constructia iar mama mea m-a imputernicit sa fac orice vreau cu ea(sa deschid succesiunea,cadastru..etc)in urma dezbaterii masei succesorale dupa bunica mea am primit un certificat de mostenitor prin care mama era unica mostenitoare a terenului (733mp de teren cum era scris in titlu de proprietate)iar cei 4 mostenitori pe constructi.am apelat la un inginer pt intocmirea cadastrului.la masuratoare din cei 733 au iesit doar 627.am mers la vecinul din spate si l-am rugat sa imi returneze restul de teren pana la 733mp deoarece din spusele vecinilor acesta a mutat gardul pt a mai castiga niste teren.am chemat politia in fata carora a declarat ca el a cuparat acesti 106mp de teren lipsa de la bunica mea dar fara a arata vreun act de vanzare cumparare.am fost amenintat cu moartea atat eu ca si familia mea,am facut plangere penala la politie unde dansul a venit cu un contract de vanzare cumparare semnata doar de bunica mea si in care scria ca ea ii vinde 1461mp de teren la aceeasi adresa.am intrebat de unde a avut acest teren bunica mea,am fost la primarie solicitat sa se caute de unde avea bunica mea 1461 mp de teren.Raspunsul e criminal:in 92 adica dupa 3 ani de la decesul bunicului meu primaria o improprietareste cu 1461 de mp de teren doar pe ea la aceeasi adresa.De unde 1461 mp?Raspunsul:buncul meu in ziua decesului era proprietar pe 1400mp de teren pe care la randul lui ii avea ca mostenire primit de la strabunicul.cum in 89 se trecea doar 250 mp de teren nu a stiu nimeni.Primaria a eliberat un proces verbal de punere in posesie a acestui teren in 92(cu o zi inainte de a vinde) iar in loc de 5 mostenitori si 1400mp de teren au scris doar pe bunica mea si 1461mp de teren.cu chiu cu vai am reusit sa optin prin spaga o copie a registrului agricol in care erau trecuti bunicul proprietar,bunica sotie,si cei 4 copii.am solicitat politiei sa ne puna pe mine si acea persoana de etnie roma fata in fata si aici am mai primit o lovitura,acel tigan a venit cu contractul de vanzare-cumparare semnat de el si bunica mea in care scria ca ea ii vinde toata suprafata de teren inclusiv cei 733mp de teren dar fara a se mentiona constructia.in declaratia de la politie tiganul a scris ca el a cumparat doar 700mp de teren iar ulterior 106mp de teren.m-am uitat pe acel contract in care se specifica:1. ca isi asuma riscul de a cumpara pe propria raspundere in lipsa unui act de proprietate.2ca bunica mea are terenul de la parintii ei nu mostenire de la bunicul meu pt ca automat se solicita certificatul de mostenitor in care erau 5 mostenitori.3 nu a facut iesire din indiviziune.4 nu era specificata si constructia.Am intrebat pe unchii mei care mi-au spus a nu au stiut de un act de proprietate asupra acestui teren de 1400mp de teren pt ca in 89 cu cateva luni inainte sa moara bunicul meu casa a luat foc din cauza unor vecini iar in acest incendiu au ars si actele de proprietate.Am incercat sa obtin mai multe acte de pe la primarie,notar etc dar foarte putine mi-au fost eliberate.o mare parte a terenului este erabil dar nu stiu cum naiba a reusit acel tigan sa-si ridice o casa fara sa se sesizeze cineva.intrebarea mea este:pot cere in instanta anularea acelu contract de vanzare cumparare?cce sanse de castig am?ceea ce am scris mai sus pot dovedi prin acte.va multumesc.
PS.se pare ca la ambele mosteniri atat de pe mama cat si de pe tata sunt ghinionist.
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 06:10, 16 Noiembrie 2009
Pentru a ataca actul i n insstanta si a avea sanse trebuie invocat un motiv de nulitate absoluta, dv, fiind tert fata de contract de aceea este nevoie sa va consultati in detaliu cu un avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu ungu ungu buna seara.am o casa primita mostenire la mai multi km de locul in care stausi de vreo 4 ani un vecin a imprejmuit 130mp din terenul pe care il am pe acte.apoi ... (vezi toată discuția)
Cadastru good boy good boy Am mers la primarie unde m-am interesat de situatia acestui teren.se pare ca el a apartinut inainte 89 parintilor mei iar dupa decesul tatalui meu notarul de ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune RamonaLoredana RamonaLoredana Am urmatoarea situatie: Parintii mei au cumparat, in anul 1988, o casa de la doua surori care o mostenisera prin testament de la bunica lor. In baza acestui ... (vezi toată discuția)