avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Nerestituire bun
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Nerestituire bun

Buna ziua.In luna octombrie 2010 am dus la un service reparatii electronice o camera foto video.Respectivul domn mi-a zis ca e din cauza softului care trebuie reinstalat si ca ma costa 80 de ron.L-am intrebat daca este sigur ca aceasta este problema si mi-a zis ca,camera mea este destul de noua nefiind rupt sigiliul de pe ecranul lcd si ca a mai avut probleme de genul asta cu alte camere.Am zis ca e ok si i-am platit in avans cei 80 de ron ceruti.M-am reintors dupa o sap si mi-a zis ca nu a avut timp sa o demonteze sa-i scoata nu stiu ce intergrat(memorie) pe care sa instaleze softul.Pana in decembrie pe 20 a tinut-o tot asa.....iar pe 20 decembrie mi-a inapoiat camera zicand ca e rezolvata problema.Am mers la serbarea de sfarsit de an a baiatului unde am constatat ca,camera e defecta.M-am reintors si mi-a zis ca ma suna dupa ce se uita la ea.....Au trecut sarbatorile de iarna fara sa-mi dea nici un semn.Am mers din nou la sediul firmei unde mi-a zis sa trec dupa cateva zile ca a uitat si ca o sa se uite acasa la ea.Au mai trecut 2 saptamani si am mers din nou la service.Afirmand cu mandrie ca camera mea este in perfecta stare de functionare dar cu amaraciune ca a uitat-o acasa si sa trec a doua zi ca o aduce.Din ianuarie si pana la inceputul lui martie tot asa a zis ca a uitat sa o aduca,ba ca se duce la masa si ma suna sa trec dupa ea....pana cand intr-o zi hotarat sa rezolv problema am mers decis sa-mi recuperez camera.Cand am intrat mi-a zis ca a uitat-o din nou acasa dar ca merge la ora 2,isi face semn pe agenda sa nu uite si sa trec in jurul orelor 17-18ca o aduce.Am mers a doua zi la ora 9 dimineata cand mi-a zis sec ca cineva a intrat prin efractie in service si a furat 3 camere si nu stiu cate laptopuri fluturandu-mi un proces verbal incheiat de politie cum ca cineva i-ar fi sustras niste bunuri.Am ramas masca si dupa vreo 5 minute de stare confuza l-am intrebat eu ce fac?Mi-a zis sa trec spre sfarsitul saptamanii ca hotul e prins si ii duce pe politisti sa recupereze bunurile.Am trecut si nu se rezolvase problema.Pe 25 martie mi-a zis ca o sa caute sa-mi comande acelasi model de camera de pe internet si nici pana in acest moment dupa 6 luni jumatate eu nu mi-am recuperat camera.I-am solicitat sa mergem impreuna la Altex sa cumpere o camera video,sa incheiem un proces verbal prin care eu imi primesc bunul pe care hotul la sustras urmand ca el sa-si recupereze in instanta prejudiciul dar nici asa nu a fost deacord,el probabil cauta o camera second hand pe care sa plateasca 150 de ron asa cum sustine dansul pe care sa o inlocuiasca pe a mea care era cu acea tipla-sigiliu pe ecran,fara nici o zgarietura pe ea cu una cumparata de pe cine stie unde si stare si sa scape de mine,paguba lui fiind doar de 70 de ron.Ce pot face ca pur si simplu am ajuns la disperare si imi vine sa-l si bat.Am facut peste 150 de drumuri la service,l-am sunat de nenumarate ori dar fara nici o rezolvare.Mentionez ca eu nu am fost chemat,citat etc sa merg sa declar ca e sau a fost camera mea aia care a fost furata....Mie mi-a zis pe 12 martie ca ii s-a spart atelierul de reparatii,cumnatului meu ii s-a spus ca a fost furata in ianuarie.Multe din discutii s-au purtat prin intermediul messengerul discutii pe care le-am salvat si discutii telefonice si ele fiind salvate.Mie nu mi-a fost intocmit nici un document de intrare a camerei in service-ul dansului dar nu este o problema sa recunoasca.Ce pot face,unde ma pot adresa?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ungu , utilizator 17:24, 12 Aprilie 2011
faceti plangere penala la parchet pentru infractiunea de furt.
Adresati o cerere in scris respectivului depanator,, in care solicitati restituirea bunului dvs. Solicitati in aceeasi cerere si comunicarea unor copii a actelor doveditoare a imposibilitatii restituirii, independente de vointa aceluiasi depanator.
Dupa si in functie de tipul si continutul raspunsului, faceti o plangere penala pentru abuz de incredere (art.213 C.pen.), sau o actiune civila pentru obligarea la restituire si plata de eventuale daune, ori va constituiti parte civila in procesul penal de furt invocat de acelasi (daca acel furt este real). Oricum, numai dupa acest raspuns cred ca puteti alege calea corecta si optima de actiune.
Mihail-Mihai a scris:

faceti plangere penala la parchet pentru infractiunea de furt.

Pai nu prea e furt, daca bunul este detinut "cu orice titlu"(inclusiv pentru reparatii) si se refuza numai restituirea, ci abbuz de incredere!:)
furt impotriva cui?Eu consider ca sunt exonerat de orice legatura atata timp cat ea a intrat in custodia firmei si a electronistului respectiv ca e si patronul firmei.
Stand acum si citind toate conversatiile purtate cu dansul prin intermediul messengerului.....reiese din ce afirma dansul ca bunul a fost furat in luna ianuarie asa cum ii spune cumnatului meu in discutia avuta ieri la cererea dansului iar mie mi-a spus ca a fost sustrasa in martie.Aici e surpriza,eu pe data de 12 februarie am mers la service sa-mi i-au camera care nu functiona in momentul in care am ajuns acasa si am pus caseta minidv iar apoi m-am intors insotit de cineva in prezenta caruia i-am lasat din nou camera la reparat.E ceva necurat la mijloc atata timp cat eu nu am fost solicitat nicaieri pentru audieri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire bun coolboy coolboy buna ziua.in luna octombrie 2010 am dus o camera video la reparat.Meseriasul mi-a zis ca sa trec peste 2 ore fara sa mai faca vreo fisa de intrare in service ... (vezi toată discuția)
Furt Vladuta82 Vladuta82 Bună seara din nou. În data de 8 decembrie mi-am uitat telefonul pe tejgheaua unei case de schimb valutar care bineinteles mi sa si furat. Am mers la ... (vezi toată discuția)
Problema acuzatie furt carrefour cloudabz cloudabz Acum 2 saptamani am fost carrefour sa facem cumparaturi eu si prietena mea,ne-am terminat cumparaturile si le-am dus la masina dupa care am intrat inca odata ... (vezi toată discuția)