avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Activitate andreea27

Activitate andreea27

Bună ziua!
Va supun atenției următoarea speță!
Sora mea împreună cu fostul soț au contractat în timpul căsătoriei un credit ipotecar .Ipoteca a fost pusă pe apartamentul dobândit de sora mea înaintea. căsătoriei.
In anul 2021 are loc desfacerea căsătoriei celor 2 iar creditul ipotecar este trecut , prin înțelegere , cu act adițional la contractul de împrumut, , in sarcina exclusiva a fostului soț.
Problema este că de aproape 1 an de zile fostul soț refuza plata ratelor ..acestea fiind plătite de sora mea , fără a avea calitatea de debitor, întrucât banca i a adus la cunoștință că i poate scoate apartamentul la vânzare.
Va rog să mă învățați ce poate fi făcut în acest caz, cum poate scoate apartamentul de sub ipoteca !
Mulțumesc anticipat!!
Buna ziua,
Daca un teren agricol se afla in litigiu , pentru a obliga partile la incheierea unui contract de concesiune,, se mai considera terenul ca fiind liber de sarcini ?
Arendașul nu este interesat în a cumpăra .Nu a acceptat oferta de vânzare .Problema este că în contract este stipulat faptul că acest contract rămâne valabil și în cazul vânzării ..

raluk0207 a scris:

Vedeți ca în cazul vânzării terenurilor extravilane, trebuie parcursa procedura de afișare a ofertei, în baza Legii 17/2014, iar arendasii au preferinta la cumpărare.
Dacă arendasul accepta oferta de vânzare, proprietarii sunt obligați legal sa i-l vândă.
Mai bine va orientați la alt teren.

Da

raluk0207 a scris:

Terenul este extravilan?

Arendașul nu dorește rezilierea cu actualii arendatori .In situația în care eu devin proprietar cu act valabil ..ce este de facut
Mulțumesc!
raluk0207 a scris:

Dvs nu îl puteți anula, ca sunteți terț în raport cu contractul.
Se poate rezilia cu acordul părților, respectiv a proprietarilor și a arendasului

Nulitate contract de arenda .
Buna ziua
Doresc să achiziționez un teren agricol , problema este că vânzătorii au încheiat un contract de arenda pe terenul respectiv .In contractul de arendă este stipulat faptul că acesta își continuă valabilitatea și în cazul vânzării terenului agricol .Eu nu doresc sa dau in arenda acest teren , doresc sa îl muncesc personal ..
Va rog ajutati mă cu un sfat .Ce as putea sa fac sa anulez acest contract de arendă el având valabilitate încă 8 ani.
Mulțumesc anticipat!
Modificare act administrativ.
Buna ziua ,
Lucrez la o primărie rurală pe asistenta sociala.Sunt încadrat consilier clasa I.Doresc sa mă transfer la o instituie publica , însă postul disponibil este de inspector clasa I.Cum as putea sa modific încadrarea de consilier în inspector .
Mulțumesc
Răspuns la discuția Nulitate contract de arenda
Mulțumesc pentru răspuns , arendasul invoca art 2 din Legea Arendei "Prin arendare se înţelege contractul încheiat între proprietar, uzufructuar sau alt deţinător legal de bunuri agricole, denumit arendator, şi arendaş, cu privire la exploatarea bunurilor agricole pe o durată determinata şi la un preţ stabilite de părţi. " .Dumnealui invocând faptul că până la dezbaterea succesiunii mama nu are un drept legal asupra bunurilor agricole .

Samuel Micula a scris:

Buna ziua,

In cazul in care, pana la dezbaterea succesiunii, contractul de arenda a fost incheiat de catre un descendent, fiind considerat act de administrare, acesta va fi valabil.

Prin incheierea acestui contract de arenda, se considera ca mostenitorul care a incheiat contractul, in speta mama dumneavoastra, a acceptat tacit mostenirea.

Pe scurt: Contractul nu este nul. Arendasul nu are dreptate.

O zi frumoasa!

Av. Samuel Micula



Buna ziua ,
Mama mea a incheiat pe numele ei un contract de arenda teren agricol, Terenul agricol este de fapt al bunicului meu care este decedat, mama fiind unica fiica a bunicului . , Pana la data prezentei nu a fost dezbatuta succesiunea.Contractul este incheiat dupa data decesului bunicului.Arendasul spune ca acest contract este nul de drept. Are dreptate sau nu?
Multumesc anticipat ptr raspunsuri
Îmi puteți va rog spune ce art și ce lege face referire la.prescriptia aceasta de 3 ani?
Multumesc

ynocentta a scris:

Atentie la termenul de 3 ani de prescriptie drept de executare debite-daca imprumutul este din 2019