avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Va supun atenției următoarea speță! ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Va supun atenției următoarea speță! Sora mea ...

Bună ziua!
Va supun atenției următoarea speță!
Sora mea împreună cu fostul soț au contractat în timpul căsătoriei un credit ipotecar .Ipoteca a fost pusă pe apartamentul dobândit de sora mea înaintea. căsătoriei.
In anul 2021 are loc desfacerea căsătoriei celor 2 iar creditul ipotecar este trecut , prin înțelegere , cu act adițional la contractul de împrumut, , in sarcina exclusiva a fostului soț.
Problema este că de aproape 1 an de zile fostul soț refuza plata ratelor ..acestea fiind plătite de sora mea , fără a avea calitatea de debitor, întrucât banca i a adus la cunoștință că i poate scoate apartamentul la vânzare.
Va rog să mă învățați ce poate fi făcut în acest caz, cum poate scoate apartamentul de sub ipoteca !
Mulțumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: Cristina Filimon , Avocat 22:20, 24 Iulie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie să verificați actul adițional de la contractul de împrumut ce prevede în legătură cu ipoteca. Ideea este că dacă nu s-a specificat nimic în legătură cu ipoteca (să fie ridicată de pe apartamentul sorei) este dificil să se mai facă ceva..

Trebuie văzute actele și făcută o analiză aprofundată pentru găsirea unei soluții.

Av. Filimon Cristina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, daca se refinanteaza creditul ipotecar se pot trece ... bogdanpascu bogdanpascu Buna ziua, daca se refinanteaza creditul ipotecar se pot trece 2 proprietari pe noul contract? Chiar daca acum este doar unul din cei doi soti ? Se schimba si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in anul 2023 am contractat 3 credite de la bcr pe ... Nanny Nanny Buna ziua, in anul 2023 am contractat 3 credite de la BCR pe firma iar eu in calitate de administrator si sotia in calitate de fidejusor am semnat contractele ... (vezi toată discuția)
Partaj Vicky1 Vicky1 Buna ziua. Fostul sot doreste sa mergem la notariat pentru a face partajul. Am cumparat in timpul casniciei un apartament de la mama si sora mea, ... (vezi toată discuția)