avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua, in anul 2023 am contractat 3 credite de la ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua, in anul 2023 am contractat 3 credite de la BCR pe ...

Buna ziua, in anul 2023 am contractat 3 credite de la BCR pe firma iar eu in calitate de administrator si sotia in calitate de fidejusor am semnat contractele de credit. In anul 2024 am achizitionat eu si sotia un apartament prin credit ipotecar(nu prima casa) tot de la BCR pe persoana fizica. Nu am mai putut platii anul acesta creditele pe firma si inregistrez intarzieri inclusiv la Anaf. Intrebarea este poate sa ma execute pe apartament pentru datoriile acumulate pe firma?
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 10:07, 29 Iulie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă soția este fideiusor, în opinia mea, da, pot să o execute silit pe soție pentru partea ei din apartament. Pe dumneavoastră înțeleg că nu pentru că ați semnat numai în numele firmei, nu și în nume personal (nu sunteți și dumneavoastră fideiusor).

Mă rog, drumul este destul de lung pentru că va fi necesar să facă mai întâi o ieșire din indiviziune - să forțeze practic partajul. Nu vă execută silit direct și jumătate din contravaloarea apartamentului ar trebui să vă revină dumneavoastră (teoretic, pentru că practic va ajunge tot la BCR pentru creditul personal pe care l-ați contractat).

Av. Filimon Cristina
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iulie 2024
Cristina Filimon, Avocat
Chiar daca apartamentul are ipoteca pe el si totul este platit la zi poate sa o execute?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar și așa, da. Sunt datorii și contracte diferite și interpretez că se poate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu cred ca nu, avand in vedere ipoteca. Dar pot face o executare prelungita pe veniturile sotiei si alte bunuri pana ajungeti sa achitati creditul personal si sa fie ridicata ipoteca, si atunci executa si apartamentul. Din pacate e aceeasi banca si ei pot decide intern ce sume sunt prioritare de recuperat, si atunci da, pot executa si apartamentul.
Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2024
DinuX, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garant ipotecar razvan-andreea razvan-andreea Buna ziua, ma poate lamuri si pe mine cineva cu urmatoarea problema:am un credit de nevoi personale cu ipoteca,bunul ipotecat fiind apartamentul mamei care are ... (vezi toată discuția)
Garantul ipotecar raspunde cu bunurile sale? Nicoleta Popescu Nicoleta Popescu Buna ziua am girat casa pentru firma fratelui meu firma a dat faliment,am fost contctact de catre banca in vedere solutionarii ceditului respectiv si m-au ... (vezi toată discuția)
Notificare scadenta anticipata CristinaMunteanu83 CristinaMunteanu83 Buna ziua, In 2008 am accesat un credit PF de nevoi personale cu garantie ipotecara in CHF de la banca X. Din luna februarie a.c. nu am mai achitat din ... (vezi toată discuția)