avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Activitate gheorghe.stanoiu

Activitate gheorghe.stanoiu

Buna ziua,

Eu am gasit pe site-ul ASF urmatoarele informatii, care sper sa va fie utile:

"INFORMARE

cu privire la aplicarea dispoziţiilor cuprinse în Hotărârea Guvernului nr. 613/2013 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 44/2004, publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 528 din 22/08/2013

Ca urmare a publicării Hotărârii Guvernului nr. 613/2013 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 44/2004, facem următoarele precizări:


I. Pentru contribuţiile plătite la fondurile de pensii facultative din România constituite în baza Legii nr. 204/2006 privind fondurile de pensii facultative, cu modificările şi completările ulterioare, se acordă acelaşi tratament fiscal ca şi până în prezent, în baza actului individual de aderare la fondul de pensii facultative şi al documentelor care probează plata contribuţiilor fondul de pensii facultative. Astfel:

◾Pentru cheltuielile plătite de angajator pentru angajat, la calculul impozitului pe profitul societăţii, se acordă deductibilitate în limita unei sume reprezentând echivalentul în lei a 400 de euro, într-un an fiscal, pentru fiecare participant, pentru cheltuielile înregistrate de angajator în numele unui angajat, la schemele de pensii facultative, potrivit Legii nr. 204/2006.
◾Pentru cheltuielile plătite de angajat în nume propriu, la calculul impozitului pe venit, se acordă deductibilitate în limita unei sume reprezentând echivalentul în lei a 400 de euro, într-un an fiscal, pentru fiecare participant, pentru sumele plătite de angajat în nume propriu la schemele de pensii facultative, potrivit Legii nr. 204/2006.

Fondurile de pensii facultative care sunt constituite şi funcţionează conform prevederilor Legii nr. 204/2006 şi pentru care se acordă deductibilitate fiscală sunt cele care se regăsesc pe pagina de internet a Autorităţii de Supraveghere Financiară, www.asf.ro în secţiunea Supraveghere, Registre electronice, Pensii private Pilonul III. Astfel, în contextul în care aceste fonduri de pensii facultative sunt reglementate, supravegheate şi controlate de Autoritatea de Supraveghere Financiară în baza Legii nr. 204/2006, considerăm că nu mai este necesară emiterea unei calificări suplimentare.


II. Pentru contribuţiile plătite la fondurile de pensii facultative din statele membre ale Uniunii Europene sau aparţinând Spaţiului Economic European, se acordă aceeaşi deductibilitate ca şi pentru contribuţiile plătite la fondurile de pensii facultative din România, cu menţiunea că Autoritatea de Supraveghere Financiară va emite, pentru fiecare caz în parte, care îi este supus atenţiei, o calificare a fondului de pensii respectiv."

Atasez si link-urile:

[ link extern ]

[ link extern ]


Multumesc frumos pentru raspuns.
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in legatura cu incadrarea in functie aunui angajat.

Tocmai a absolvit studiile superioare prin promovarea examenului de licenta, dar diploma i se va elibera de la facultate in termenul prevazut de lege de 12 luni. Pana atunci, a primit acea adeverinta care atesta promovarea, cu valabilitate de un an.

Pot sa-l incadrez in functia corespunzatoare studiilor in baza acestei adeverinte, sau trebuie sa astept pana-mi aduce copia diplomei de licenta?

Multmesc pentru asistenta.
Răspuns la discuția angajare pensionar
Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca la incadrarea unui pensionar de limita de varsta contractul de munca poate fi pe durata nedeterminata.

Multumesc!
Răspuns la discuția Punctul de lucru in Revisal
Multumesc pentru raspuns.

Delegarea de competente nu se pune in discutie, deoarece incadrarea in munca si completarea registrului se vor face tot la sediul central.
Răspuns la discuția Punctul de lucru in Revisal
Buna ziua,

Societatea la care lucrez are mai multe puncte de lucru care urmeaza a fi inregistrate fiscal si ca platitoare de venituri salariale si impozit pe venituri de natura salariala.
In aceste conditii, in ceea ce priveste REVISALUL si inregistrarea salariatilor din acele puncte de lucru, ce anume ar trebui sa fac? Care este procedura pe care ar trebui s-o urmez? Trebuie sa inregistrez punctele de lucru si la Inspectoartele Teritoriale de Munca de care apartin si sa obtin parole pentru logare la portalul inspectiamuncii.ro?

Va multumesc!
Va multumesc pentru raspuns. Am facut si un test in Revisal si angajatul a putut fi inregistrat.
Problema ramane la declaratia D112, deoarece am nevoie de un CNP valid pentru angajat.
Exista cineva care ma poate ajuta si in aceasta privinta? Cum inregistrez in D112 acest angajat?
In ipoteza mea, perioada de munca va fi nedeterminata iar angajatul isi va desfasura activitatea numai la Ruse. Este legal ca in CIM sa fie trecut un loc de desfasurare a activitatii in afara Romaniei?
Problemele care ma framanta sunt mai mult de ordin tehnic si anume daca voi putea inregistra in Revisal contractul de munca si ce contributii, taxe trebuie retinute din veniturile salariale (il declar in D112?)... Puteti sa-mi lamuriti si aceste aspecte?

Multumesc!
Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: societatea noastra doreste angajarea unei persoane din Bulgaria, dar care sa-si desfasoare activitatea tot in Bulgaria, la Ruse. Puteti sa-mi spuneti ce acte sunt necesare pentru angajare si ce implicatii sunt in ceea ce priveste inregistrarea in Revisal, salarizare si contributii, declaratii aferente salariului?

Va multumesc!
Răspuns la discuția Functii conform C.O.R.
Eu credeam ca trebuie sa intocmesc un act aditional prin care sa corectez eroarea de mai sus, iar pentru acest lucru aveam nevoie de acordul salariatului. Totusi, ce document justificativ trebuie sa intocmesc? Vreo decizie in baza ordinului comun al MMFPS si INS nr. 1832/856 din 2011? O hartie trebuie intocmita...
Multumesc!