avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Activitate m3dyk

Activitate m3dyk

Buna seara,
Am si eu o intrebare si va rog sa ma ajutati:sunt angajata contabila cu CIM la o firma privata,si am fost solicitata de o asociatie de proprietari ca cenzor.Si in aceasta situatie ce fel de contract se foloseste si ce retineri trebuie sa mi se faca;
CAS,CASS,impozitul pe venit,iar somajul se retine si acesta,in cazul meu?!
Va rog daca se poate sa-mi dati un raspuns urgent.
Va multumesc,
Bechir Medie
Ce retineri la sursa trebuie sa fac dupa ultimele reglementari ale Codului fiscal:
- pensionarilor (administrator si femeie de serviciu)
- somerului (cenzor) ,iar
asociatiei de proprietari ce obligatii de plata trebuie calculate?
Daca exista contract de mandat si conventie civila de prestari servicii trebuie transmise la ITM,este nevoie de REVISAL ?
Lunar trebuie completata si transmisa Declaratia 112?
Contractele ,REVISAL-ul (daca este cazul) si Declaratia 112 de catre cine trebuie intocmite?
La o asociatie de proprietari am 3(trei) persoane pe lista de plata si nu stiu ce contract trebuie incheiat pentru fiecare:
- administrator = pensionar
- cenzor = somer
- femeia de s. = pensionar , daca se poate sa-mi dati un raspuns referitor la tipul
de contract care trebuie incheiat pentru fiecare in parte.

Buna seara,
Sunt cenzor (recent)la o asociatie de proprietari si nu stiu ce contracte sa fac urmatorilor: - administrator(pensionar),femeii de serviciu(pensionar),cenzor(somer),ce retineri la sursa sa fac fiecaruia,iar Asociatia de proprietari ce obligatii de plata lunare are.Statul de plata,declaratia 112,OP/FV cine trebuie sa le intocmeasca,cine trebuie transmita Declaratia 112 si sa obtina semnatura electronica(care dintre ei,administratorul sau cenzorul?!).Am auzit si am citit mai multe pareri diferite si nu stiu cum este corect,nu vreau sa gresesc inca de la debut.
Va rog sa ma ajutati si sa-mi raspundeti la problemele ridicate de mine(contracte incheiate,obligatiile de plata ale angajatilor si ale Asociatiei,documentele mai sus mentionate cine trebuie sa le intocmeasca),FV se face separat pentru obligatiile asociatiei (1) si separat pentru retinerile la sursa?!
Daca se poate sa-mi raspundeti urgent.
Va multumesc anticipat.:(:O
In ultimele 24 de luni am lucrat la un SRL.ca economist cu contract de munca pe perioada nedeterminata,pina la 30.05.2009,cind mi-am intrerupt activitatea la societatea respectiva,din cauza stresului zilnic suportat datorita unui administrator cu care nu se putea comunica normal,deoarece si persoana respectiva era stresat din cauza datoriilor,atat catre cele doua bugete,cat si datoriilor fata de furnizorii de leasing ale caror facturi scadente nu se puteau onora din cauza lipsei disponibilitatilor banesti.Ca urmare a acestei situatii intr-una din zile venind la birou foarte suparat,ne-a luat la zor pe fiecare angajat in parte(era o afacere in familie)eu fiind singurul angajat din afara familiei,dupa care mie mi-a zis ca nu ma mai poate plati,iar de a doua zi sa nu mai vin la servici.Intrucit eu aveam in perspectiva plecarea de la aceasta societate in momentul cind as fi gasit alt loc de munca ,eu m-am conformat si nu m-am mai prezentat la locul de munca.Mi s-a incheiat cartea de munca conform art.55,lit.b din Codul muncii(cu acordul ambelor parti). In luna iulie 2009 m-am angajat la o societate de contabilitate,prima luna a fost de proba,iar incepind cu luna august m-i s-a facut contract individual de munca pe perioada nedeterminata,unde am lucrat pina la data de 15.10.2009(intra si perioada de preaviz de 15 zile),cind administratoarea societatii a invocat motivul incetarii activitatii la societate,criza financiara in consecinta multe din societatile pe care le avea(evidenta contabila) au devenit inactive,si-au suspendat activitatea sau au intrat in faliment,etc.Si aici decizia de incetare a acrivitatii s-a facut in baza art.55,lit.b din Codul muncii,iar de atunci sunt in cautarea unui loc de munca. Doresc sa ma informati,avind in vedere cele mentionate mai sus,daca am dreptul la somaj.
Va multumesc anticipat.