avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii contracte,obligatii de platit de asociatia de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

contracte,obligatii de platit de asociatia de proprietari si de catre angajatii de pe statul de plata

Buna seara,
Sunt cenzor (recent)la o asociatie de proprietari si nu stiu ce contracte sa fac urmatorilor: - administrator(pensionar),femeii de serviciu(pensionar),cenzor(somer),ce retineri la sursa sa fac fiecaruia,iar Asociatia de proprietari ce obligatii de plata lunare are.Statul de plata,declaratia 112,OP/FV cine trebuie sa le intocmeasca,cine trebuie transmita Declaratia 112 si sa obtina semnatura electronica(care dintre ei,administratorul sau cenzorul?!).Am auzit si am citit mai multe pareri diferite si nu stiu cum este corect,nu vreau sa gresesc inca de la debut.
Va rog sa ma ajutati si sa-mi raspundeti la problemele ridicate de mine(contracte incheiate,obligatiile de plata ale angajatilor si ale Asociatiei,documentele mai sus mentionate cine trebuie sa le intocmeasca),FV se face separat pentru obligatiile asociatiei (1) si separat pentru retinerile la sursa?!
Daca se poate sa-mi raspundeti urgent.
Va multumesc anticipat.:(:O
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:31, 12 Iunie 2011
Cenzorul are numai atribuţii de control financiar preventiv şi control ulterior privind executia bugetului si descarcarea de gestiune.
De regula aceasta functie este detinuta de persoane care au pregatire de specialitate sau de persoane care cunosc macar cadrul legislativ in care isi desfasoara activitatea, se pare ca in cazul dv. insă trebuie sa depuneti ceva eforturi in acest sens. Incercati sa invatati repede cadrul legal in care actionati intrucit pentru semnaturile dv. raspundeti in solidar cu presedintele si administratorul imobilului, şi dacă nu ştiţi ce semnaţi .....:">
Aici găsiţi datele ce vă trebuiesc. www.avocatnet.ro/content/for...
Semnatura electronica pentru a putea transmite pe net declaratia 112, o obtine presedintele asociatiei de proprietari, ca reprezentant legal.
Foaia de varsamant(FV) se foloseste daca doriti sa faceti platile pentru obligatiile sociale ce apar trecute in declaratia 112 si platite la chiseul de la finante cu numerar. Daca doriti sa faceti plata prin contul bancar al asociatiei, folositi odine de plata(OP).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri despre angajatii unei asociatii de proprietari lorelena1306 lorelena1306 Urmeaza sa fiu administrator cu Contract Individual de Munca al unei asociatii de proprietari. Sunt inregistrata in Revisal, ANAF. 1.Ce formulare trebuie ... (vezi toată discuția)
Retineri angajatori si angajati m3dyk m3dyk Ce retineri la sursa trebuie sa fac dupa ultimele reglementari ale Codului fiscal: - pensionarilor (administrator si femeie de serviciu) - ... (vezi toată discuția)
Taxa pentru certificatul digital stanciuoana stanciuoana buna ziua pentru noul mod de a transmite decl. 112, adica on line cu semnatura electronica, iti trebuie un certificat digital.In cazul unui adminstrator la o ... (vezi toată discuția)