avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Activitate melpo

Activitate melpo

Va rog sa ma lamuriti ce anume avem de facut.

Depunem concediul medical pe luna aceasta la angajator, dupa care concediile medicale vor fi depuse de catre noi direct la Casa de asigurari?

Spunea cineva mai sus ca trebuie incheiat un contract cu Casa de Asigurari. Ce presupune acest contract si se incheie chiar daca el a fost angajat pana acum?

Cum se va calcula aceasta indemnizatie? Ca orice alt concediu medical, respectiv 75% din media veniturilor pe ultimele sase luni, dar nu mai mult de 4000 de lei?Sau are alt regim si se calculeaza altfel?
Va multumesc pentru grija, cred ca ma descurc sa prioritizez problemele. Probabil daca ati fi insarcinata in luna a saptea si ati avea un sot in incapacitate de munca pentru urmatoarele doua luni v-ati gandi si cu ce o sa-i platiti doctorii si tratamentele

Daca v-ati putea rezuma la sfaturi strict profesionale ar fi perfect.

Multumesc

Deci sa inteleg ca el va primi o indemnizatie de la casa de sanatate chiar daca nu va mai fi angajat de la 01.04? Aceasta indemnizatie se stabileste in functie de salariul actual, respectiv 75, 85% la suta din ce are el acum si o va primi atata timp cat va fi in concediu medical?

Altfel ar insemna sa ramana fara nici un venit, atata timp cat nu se poate angaja nefiind apt de munca.

Multumesc
Multumesc mult pentru raspuns. Va rog sa-mi spuneti daca este adevarat ca daca ducem concediul medical pana in 01.04 contractul lui actual se suspenda si inceteaza in momentul in care iese din concediul medical?

Sau dati-mi un alt sfat ce putem face in acest caz pentru a nu putea pierde drepturile salariale?
Buna ziua,

Sotul meu a suferit un accident si se afla internat in spital. In prezent are depusa cerere de incheiere a contractului de munca cu acordul partilor incepand cu 01.04. Ce poate face in cazul acesta? Se poate angaja in alta parte, pentru ca altfel isi pierde salariul.
Daca urma sa se angajeze in alta parte o poate face in conditiile in care el este in concediu medical? Ideea este ce se intampla cu salariul lui daca nu se angajeaza in continuare?
Chiar daca este inca in spital sau in concediu medical?
Buna ziua,

Sotul meu a suferit un accident foarte grav si este internat in spital. La serviciu are depusa cerere de incetare a contractului de munca cu acordul partilor, conform art. 55, litera b incepand cu 01.04.2010.

Se aplica si in acest caz principiul de la preavizul din cazul demisiei sau concedierii, respectiv contractul se suspenda pe perioada spitalizarii si a concediului medical?

Va rog sa ne ajutati cu un sfat.

Va multumim
Buna ziua,

Astazi m-a chemat directorul de HR sa-mi spuna ca i s-a transmis de catre directorul general sa-mi pregateasca actele pentru detasare. Ce fac in cazul in care imi aduc aceste acte. Le semnez ca am luat la cunostiinta si totodata mentionez ca. conform OUG 96/2003, Art. 4, consider ca acest lucru ma expune la un risc ce-mi poate afecta sanatatea si securitatea. Astept un raspuns.

Multumesc
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns. Nu stiu daca in cazul in care, dintr-o echipa de zece oameni ma detaseaza pe mine insarcinata (mi s-a spus 3 luni) , nu intra la categoria de discriminare conf. OUG 96/2003.