avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Te poti angaja daca este in medical iar contractul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Te poti angaja daca este in medical iar contractul actual de munca se incheie?

Buna ziua,

Sotul meu a suferit un accident si se afla internat in spital. In prezent are depusa cerere de incheiere a contractului de munca cu acordul partilor incepand cu 01.04. Ce poate face in cazul acesta? Se poate angaja in alta parte, pentru ca altfel isi pierde salariul.
Cel mai recent răspuns: melpo , utilizator 09:54, 27 Martie 2010
Pai, daca incheie contrectul, oricum isi pierde salariul:-/
Nu se poate angaja daca e in medical, ca doar e bolnav, nu? si beneficiaza de indemnizatia aderenta concediului medical pentru incapacitate de munca...
Pentru angajare e necesar sa prezinte fisa medicala din care sa rezulte ca este apt de munca. In conditiile in care sotul dumneavoastra este internat in spital .... nu stiu cum puteti face dovada capacitatii sale de munca :(
Multumesc mult pentru raspuns. Va rog sa-mi spuneti daca este adevarat ca daca ducem concediul medical pana in 01.04 contractul lui actual se suspenda si inceteaza in momentul in care iese din concediul medical?

Sau dati-mi un alt sfat ce putem face in acest caz pentru a nu putea pierde drepturile salariale?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spitalizare inainte de incheierea contractului prin acordul partilor melpo melpo Buna ziua, Sotul meu a suferit un accident foarte grav si este internat in spital. La serviciu are depusa cerere de incetare a contractului de munca cu ... (vezi toată discuția)
Boala profesionala Alexandra Popescu. Alexandra Popescu. Buna ziua, Care este responsabilitatea angajatorului in momentul in care primeste un concediu medical cu cod 04 Boala profesionala? Precizez ca angajatul ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in prima zi de munca stefaniaaldea stefaniaaldea Buna seara!Am o problema de discutat cu d-voastra.Pana in urma cu 2 saptamani am lucrat la o firma,(timp de 7 ani)idupa care m-am angajat la alta.In prima zi ... (vezi toată discuția)