1. Dvs. veti sta in concediu medical atata timp cat considera medicul ca este necesar.
2. Nu are ce probleme sa va faca angajatorul. Sa va certe ca v-ati accidentat? O fi si accident de munca?
3. Daca medicul de medicina muncii va recomanda schimbarea locului de munca legea spune ca angajatorul trebuie sa caute in firma lui un loc de munca corespunzator starii dvs. de sanatate. Daca nu are cere ajutorul AJOFM. Si daca nici asa nu rezolva va poate concedia pe motive medicale si veti beneficia de indemnizatie de somaj.
Medicul de medicina muncii ,m-a timis la bucuresti pt investigatii suplimentare si precizare de diagnostic.Deci:
1 Sunt apta din punct de vedere medical-ma intorc la serviciu
2 Nu sunt apta-ce se va intampla?
Mentionez ca examenul medical la angajare a fost ok,
multumiri
Codul Muncii spune:
Art. 60. - (1) Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa:
a) pe durata incapacitatii temporare de munca, stabilita prin certificat medical conform legii;
Atata timp cat sunteti in concediu medical nu are ce sa va faca. Aveti dreptul la 3 luni de la medicul specialist, apoi puteti intra la comisie pentru pensionare de boala si aceasta sa va prelungeasca concediul medical (daca comisia considera necesar).
Art. 61. - Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
c) in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat;
Art. 64. - (1) In cazul in care concedierea se dispune pentru motivele prevazute la art. 61 lit. c) angajatorul are obligatia de a-i propune salariatului alte locuri de munca vacante in unitate, compatibile cu pregatirea profesionala sau, dupa caz, cu capacitatea de munca stabilita de medicul de medicina a muncii.
(2) In situatia in care angajatorul nu dispune de locuri de munca vacante potrivit alin. (1), acesta are obligatia de a solicita sprijinul agentiei teritoriale de ocupare a fortei de munca in vederea redistribuirii salariatului, corespunzator pregatirii profesionale si/sau, dupa caz, capacitatii de munca stabilite de medicul de medicina a muncii.
(3) Salariatul are la dispozitie un termen de 3 zile lucratoare de la comunicarea angajatorului, conform prevederilor alin. (1), pentru a-si manifesta in scris consimtamantul cu privire la noul loc de munca oferit.
(4) In cazul in care salariatul nu isi manifesta consimtamantul in termenul prevazut la alin. (3), precum si dupa notificarea cazului catre agentia teritoriala de ocupare a fortei de munca conform alin. (2), angajatorul poate dispune concedierea salariatului.
(5) In cazul concedierii pentru motivul prevazut la art. 61 lit. c) salariatul beneficiaza de o compensatie, in conditiile stabilite in contractul colectiv de munca aplicabil sau in contractul individual de munca, dupa caz.
In functie de cat de grav sunteti bolnav puteti
1. sa va pensionati de boala, daca medicii considera necesar, cf. Art. 56 lit. d
2. angajatorul va poate concedia in temeiul Art. 61 lit. c) - in cazul ]n care se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat;
Va doresc sanatate!
AngiF
multumesc pt interventie!se pare ca cei de la munca vor sa ma concedieze pt ca am devenit .se poate modifica fisa de riscuri pe care am semnat-o la angajare?conform contractului de munca si a fisei de evaluare a riscurilor semnata la angajare eram ok.acum nu mai sunt.presupun ca intreprinderea in colaborare cu medicul de medicina muncii au modificat aceasta fisa in asa fel incat sa scape de mine.exista mai multe fise de riscuri pt acelasi post?se pot modifica ele dupa bunul plac al angajatorului?ce sa fac in continuare?multumesc