avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... control medical periodic
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

control medical periodic

Mai este 9obligatoriu ca medicul de medicina muncii sa treaca in fisa individuala de securitate si sanatate in munca rezultatul controlului medical periodic ( sau a celui de angajare, dupa caz) ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 10:11, 7 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare privind supravegherea starii de sanatate a lucratorului mentioneaza obligati medicului specialist de medicina muncii pentru completarea fisei de aptitudine a lucratorului (1 expl. pentru lucrator plus 1 expl. pentru angajator), respectiv un raport al efectuarii examinarii medicale periodice a lucratorilor.
-art. 17 Fişa de aptitudine care finalizează examenul medical la angajarea în muncă se completează numai de către medicul de medicina muncii, în două exemplare, unul pentru angajator şi celălalt pentru lucrător.
-art. 22 Examenul medical periodic cuprinde următoarele:
e) finalizarea concluziei prin completarea fişei de aptitudine, conform modelului prevăzut în anexa nr. 5, de către medicul specialist de medicina muncii, în două exemplare, unul pentru angajator şi celălalt pentru lucrător.
-art. 29 (2) Serviciul de medicina muncii care asigură supravegherea stării de sănătate a lucrătorilor va întocmi şi va prezenta angajatorului, anual, un raport care va cuprinde în principal concluziile evaluării stării de sănătate a lucrătorilor, precum şi recomandări medicale privind promovarea sănătăţii la locul de muncă.
In baza mentiunilor din fisa de aptitudine, respectiv din raportul intocmit de medic, angajatorul/ SIPP/ lucratorul desemnat pot face mentiuni in fisele individuale de instruire din domeniul ssm ale lucratorilor pentru ca aceste mentiuni sa fie in atentia conducatorului locului de munca.
Lucratorul nu are obligatia sa se prezinte al examinarea medicala periodica cu fisa individuala de instruire in domeniul ssm ci cu fisa cu riscuri profesionale existente la locul de munca/ postul de lucru/ meseria intocmita si semnata de catre angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosarul de protectia muncii Ligiapetcu Ligiapetcu Se stipulează in vreo lege ca medicul de medicina muncii e obligat să semneze si dosarul de protectia muncii după efectuarea controlului medical?Si daca da, ... (vezi toată discuția)
Aviz psihologic Psicho Psicho Buna seara , am sustinut testarea psihologică anuală dar nu imi da nici un diagnostic si nu ma lasa sa ma uit pe fișa si imi spune ca nu pot face ... (vezi toată discuția)