avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Aviz psihologic
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Aviz psihologic

Buna seara , am sustinut testarea psihologică anuală dar nu imi da nici un diagnostic si nu ma lasa sa ma uit pe fișa si imi spune ca nu pot face contestatie ca nu am baza legală, puteti sa ma lămuriți ?
Ultima modificare: Joi, 14 Iunie 2018
Psicho, utilizator
Cel mai recent răspuns: Psicho , utilizator 21:10, 15 Iunie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulteriaore, privind supraavegherea starii de sanatate a lucratorilor mentioneaza:
-art. 22 Examenul medical periodic cuprinde următoarele:
d) înregistrarea rezultatelor în dosarul medical prevăzut în anexa nr. 4;
e) finalizarea concluziei prin completarea fişei de aptitudine, conform modelului prevăzut în anexa nr. 5, de către medicul specialist de medicina muncii, în două exemplare, unul pentru angajator şi celălalt pentru lucrător.
f) la indicaţia medicului de medicina muncii, pentru stabilirea incompatibilităţilor medicale cu riscurile profesionale evaluate, examenul medical periodic poate cuprinde investigaţii şi/ sau examene medicale de specialitate suplimentare celor prevăzute în anexa nr. 1.
Conform acestor prevederi, medicul trebuie sa va inmaneze un expl. din fisa de aptitudine la finalul examinarii medicale periodice (care poate contine si testare psihologica).
-art. 30 Persoana examinată poate contesta rezultatul dat de către medicul specialist de medicina muncii privind aptitudinea în muncă.
-art. 31 Contestaţia prevăzută la art. 30 se adresează direcţiei de sănătate publică judeţene sau a municipiului Bucureşti, în termen de 7 zile lucrătoare de la data primirii fişei de aptitudine în muncă.
Puteti depune contestatie numai dupa ce veti primi un expl. din fisa de aptitudine de la medic.
-art. 36 Lucrătorii trebuie să fie informaţi în legătură cu rezultatele proprii ale supravegherii sănătăţii lor.
-art. 47 Lucrătorii au acces, la cerere, la toate informaţiile referitoare la starea lor de sănătate.
Puteti solicita informatii despre starea dvs. de sanatate, eventual in scris.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Controlul medical periodic dreptlatinta dreptlatinta Este legal sa faci controlul medical periodic al angajatilor, in incinta firmei, aplicand principiul \"pe repede inainte\" si nu la un cabinet medical ? In ... (vezi toată discuția)
Controlul anual de medicina muncii elevic elevic Buna ziua, Asa cum prevede legea in cadrul institutiei bugetare in care lucrez se efectuiaza controlul medical anual de medicina muncii. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara, control psihiatric marymary marymary La sedinta la care sunt convocata pentru cercetare disciplinara, in loc la a se da curs dezbaterilor, se comunica mie si comisiei planificarea mea pentru ... (vezi toată discuția)