avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Controlul anual de medicina muncii
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Controlul anual de medicina muncii

Buna ziua,

Asa cum prevede legea in cadrul institutiei bugetare in care lucrez se efectuiaza controlul medical anual de medicina muncii.

Intrebarea mea este daca dupa efectuarea controlului medical si inapoierea fiselor medicale catre directorul institutiei nu ar trebui sa ni se aduca la cunostinta ce au mentionat medicii in acele fise ??

Procedura la noi e urmatoarea;vin 2 medici fac controlul angajatilor,mai putin personalul administrativ,soferul,electrician etc.,care fac controlul la cabinetul medical,dupa care medicii trimit fisele la directorul institutiei.DOAR EL STIE CE E SCRIS IN ACELE FISE.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:48, 13 Februarie 2014
In HG nr.355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor se mentioneaza:
-art. 22. Examenul medical periodic cuprinde urmatoarele:
a) înregistrarea evenimentelor medicale care s-au petrecut în intervalul de la examenul medical în vederea angajarii sau de la ultimul examen medical periodic pâna în momentul examenului medical respectiv;
b) examenul clinic general, conform dosarului medical prevazut în anexa nr. 4;
c) examenele clinice si paraclinice, conform modelului de fisa prevazut în anexa nr. 1 si examenului indicat de catre medicul specialist de medicina muncii;
d) înregistrarea rezultatelor în dosarul medical prevazut în anexa nr. 4;
e) finalizarea concluziei prin completarea fisei de aptitudine, conform modelului prevazut în anexa nr. 5, de catre medicul specialist de medicina muncii, în doua exemplare, unul pentru angajator si celalalt pentru lucrator.
f) la indicatia medicului de medicina muncii, pentru stabilirea incompatibilitatilor medicale cu riscurile profesionale evaluate, examenul medical periodic poate cuprinde investigatii si/sau
examene medicale de specialitate suplimentare celor prevazute in anexa nr. 1.
-art.29 al.(2) Serviciul de medicina muncii care asigura supravegherea starii de sanatate a lucratorilor va intocmi si va prezenta angajatorului, anual, un raport care va cuprinde in principal concluziile evaluarii starii de sanatate a lucratorilor, precum si recomandari medicale privind promovarea sanatatii la locul de munca.
-art. 30. Persoana examinata poate contesta rezultatul dat de catre medicul specialist de medicina muncii privind aptitudinea în munca.
-art. 31. Contestatia prevazuta la art. 30 se adreseaza autoritatii de sanatate publica judetene sau a municipiului Bucuresti, în termen de 7 zile lucratoare de la data primirii fisei de aptitudine în munca.
-art. 32. Autoritatea de sanatate publica judeteana sau a municipiului Bucuresti desemneaza o comisie formata din 3 medici specialisti de medicina muncii si convoaca partile implicate în termen de 21 de zile lucratoare de la data primirii contestatiei.
-art. 33. Decizia comisiei este consemnata într-un proces-verbal si este comunicata în scris persoanei examinate medical.
-art. 34. - Concluzia procesului-verbal este consemnata în fisa de aptitudine, în care a fost precizat rezultatul examenului medical contestat.
-art. 36. Lucratorii trebuie sa fie informati în legatura cu rezultatele proprii ale supravegherii sanatatii lor.
-art. 47. Lucratorii au acces, la cerere, la toate informatiile referitoare la starea lor de sanatate.
In concluzie:
-Lucratorii trebuie sa primeasca un exemplar din fisa de aptitudini completata de catre medicul specialist de medicina muncii, de la acesta.
-Lucratorii pot contesta rezultatul examinarii medicale la care au fost supusi.
-Lucratorii trebuie sa fie informati in legatura cu rezultatul supravegherii starii sale de sanatate, angajatorul punand la dispozitia salariatilor concluziile din raportul anual intocmit de catre serviciul de medicina muncii.
-Lucratorii au acces la dosarul medical individual la cererea acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aviz psihologic Psicho Psicho Buna seara , am sustinut testarea psihologică anuală dar nu imi da nici un diagnostic si nu ma lasa sa ma uit pe fișa si imi spune ca nu pot face ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara, control psihiatric marymary marymary La sedinta la care sunt convocata pentru cercetare disciplinara, in loc la a se da curs dezbaterilor, se comunica mie si comisiei planificarea mea pentru ... (vezi toată discuția)
Controlul medical periodic dreptlatinta dreptlatinta Este legal sa faci controlul medical periodic al angajatilor, in incinta firmei, aplicand principiul \"pe repede inainte\" si nu la un cabinet medical ? In ... (vezi toată discuția)