din pacate, nimeni nu si-a incasat salariile, insa cei care au mai plecat au respectat preavizul. Cei care nu l-au respectat, au avut aceeasi soarta: au fost convocati la comisia de disciplina, nu au venit, el este singurul care s-a prezentat
dar li s-a spus ca asa va fi desfacut CIM , in momentul depunerii demisiei, pt ca ei au spus clar ca nu mai stau in perioada de preaviz.
neplata salariilor nu se datoreaza relei credinte a angajatorului, ci institutiilor statului care nu-si achita facturile catre prestatorii de servicii
Avem mai multi amgajati care si-au depus demisia si au solicitat sa fie fara preaviz. Li s-a spus ca trebuie sa respecte preavizul din CIM, de 15 zile. Ei nu au mai venit din ziua urmatoare, stiind ca li se va desface CIM pt 3 absente nemotivate.
Conf. CCM, au fost convocati la comisia de disciplina pentru a stabili de ce nu au mai venit, deoarece erau in perioada de preaviz si trebuiau sa respecte prevederile legale.
La convocare a venit unul singur din cei convocati, motivand ca nu a mai venit ca nu si-a primit salariul.
Toata societatea se afla in aceasta situatie, fiind cu salariile intarziate.
Cum sa-i desfac contractul si cu ce data? Cu art. 61 lit. a - pt absente nemotivate sau cu art. 79 al.1 sau al. 8.?
Mentionez ca nici unul din ei nu are o copie a de misiei cu nr. de inregistrare.
avem un salariat care a primit decizia pentru pensia de invaliditate. D-na dinaintea mea de la RU mi-a spus sa-i inchid cartea cu art. 55b, asa cum am facut si am transmis in revisal.
Cei de la ITM, cand am intrebat, mi-au spus s-o inchid cu art.56d. In cartea de munca nu am operat inca, intrucat respectivul nu a adus-o de la casa de pensii.
Cum sa procedez corect? Sa transmit modificarea incetarii CIM in revisal sau sa inchid cartea de munca cu art. 55b
Sunt noua in domeniu, asa ca nu am avut timp sa ma familiarizez cu tot ce tine de CIM, mai ales de incetare...............
Care este pasul urmator dupa ce obtin certificatul de insctiere a p. j. fara scop patrimonial? Ce de la judecatorie au zis sa mergem la registrul comertului...ceea ce nu cred ca e ok.
Sau ne putem desfasura activitatea linistiti asa?