avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare cim

Buna ziua,

avem un salariat care a primit decizia pentru pensia de invaliditate. D-na dinaintea mea de la RU mi-a spus sa-i inchid cartea cu art. 55b, asa cum am facut si am transmis in revisal.
Cei de la ITM, cand am intrebat, mi-au spus s-o inchid cu art.56d. In cartea de munca nu am operat inca, intrucat respectivul nu a adus-o de la casa de pensii.
Cum sa procedez corect? Sa transmit modificarea incetarii CIM in revisal sau sa inchid cartea de munca cu art. 55b
Sunt noua in domeniu, asa ca nu am avut timp sa ma familiarizez cu tot ce tine de CIM, mai ales de incetare...............

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters113077 , utilizator 14:56, 11 Octombrie 2010
1. Prin Legea 49/2010 legiuitorul a modificat art.56 din Codul muncii dar a facut-o numai pe jumatate (nu a mai zis nimic de celelalte pensionari).
2. In aceasta situatie Ministerul Muncii si Inspectia Muncii recomanda si accepta ca in asemenea cazuri ca al dvs. incetarea CIM sa se faca cu art.56, lit.d) din Codul muncii.
3. Asa ca incetati CIM cu art.56d si modificati in Revisal.
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim pt. pensie anticipata partiala leuca_luminita leuca_luminita Buna ziua! Un salariat a prezentat decizia privind acordarea pensiei anticipate partiale. Incetarea CIM o fac avand in vedere aceasta decizie, dar in baza ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate gradul iii spiruharet spiruharet 1. [b] In cazul unui pensionar gradul III de invaliditate, am obligatia de a-i pastra postul, si daca exista aceasta posibilitate cat timp?[/b] 2. [b] La ... (vezi toată discuția)
Codul muncii ONELIN ONELIN Care credeti ca este rationamentul pentru care legiuitorul a modificat prin legea nr.49/2010, litera d) a art.56 din Codul Muncii? Cum inceteaza CIM in cazul ... (vezi toată discuția)