In aceste conditii, cei care au ramas cu aparate vechi sunt obligati sa plateasca caldura la pausal? Firma care citeste si trimite costurile poate face calcule separat pt cei care au aparate noi si pt cei care au aparate vechi? De la firma au invocat ca nu se poate calcula caldura pe fiecare apartament pe motiv ca difera aparatele de citire. Desi, eu personal nu vad niciun impediment.
Cu administratorul, aveti dreptate. A facut multe nereguli, de aceea a si fost schimbat. Dar acum este tardiv si nu stiu cum se poate rezolva situatia actuala.
In bloc, jumate dintre proprietari au schimbat repartitoarele de caldura cu aparate noi. Decizia a fost a fostului administrator, care a solicitat firmei acest lucru, fara sa fie luata o decizie intr-o adunare generala. Asa ca jumate dintre proprietari au ramas cu contoarele vechi, toate in stare de functionare. Firma obliga acum proprietarii care au aparate vechi sa le inlocuiasca, altfel ii pun la consum pausal. Este legal? Nu pot face calcul caldurii pe apartament, chiar daca sunt contoare de generatii diferite? Cum se poate rezolva problema aceasta?
Buna ziua! As dori sa aflu in ce conditii se poate apela la un executor judecatoresc. Exista o sentinta definitiva intr-un dosar civil, sentinta mentinuta si la Curtea de Apel. Nu mai exista cai de atac. Insa redactarea sentintei nu a fost realizata.
Daca nu exista motivarea (sentinta redactata) se poate apela la un executor judecatoresc doar cu datele existente?
Nu exista o reglementare in acest sens, la asociatie. Nu s-a cerut trecerea la pausal. Insa daca nu se depune indicile consumului de apa, pe care noi proprietarii il citim de pe ceasurile montate in apartamente, dintr-un motiv sau altul, apartamentul respectiv este trecut automat la pausal. Iar intotdeauna consumul este mult mai mare decat cel real, ori macar comparat cu ce s-a comunicat anterior. Ideea e ca apoi nu se mai face nicio reglare a consumlui real cu ce a fost platit in plus la pausal.
Va multumesc. As dori sa stiu si daca administratorul are obligatia legala (reglementata prin vreo lege) de a corecta ulterior consumul trecut in plus la pausal cu cel real, comunicat mai tarziu. Cum se face aceasta reglare a consumului real cu cel platit in plus, ca urmare a trecerii la pausal? Este reglementata aceasta inechitate?
Da, sigur. Exista aparate pentru contorizat apa, sigilate. Insa adminsitratorul sustine ca nu tine cont de consumul real in perioada in care s-a trecut consumul la pausal. Nu face nici dupa inmanarea indexului real nicio rectificare pentru a regla ce s-a platit in plus la pausal cu ce este real, As dori sa stiu daca exista vreo prevedere legala in acest sens. Si care este valoarea consumului trecut la pausal (cati mc se adauga pt fiecare persoana) in conditiile in care indexul contoarelor de apa calda si rece nu sunt comunicate la timp. Cati mc prevede legea ca se trec pentru apa calda si rece la pausal, in functie de nr de persoane dintr-un apartament.