avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1908 soluții astăzi
Forum Activitate hantzi

Activitate hantzi

La planurile de cadastru nu am ajuns, deoarece am sunat la Biroul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Avrig pentru a-mi programa o intalnire, dar mi-au spus ca ei nu detin schitele. In extrasul CF este trecuta "terasa", dar nu se specifica ce suprafata are. Este ceva ciudat, deoarece in "Planul de amplasament si delimitare a corpului de proprietate" apar doua terase mici, iar in "Planul de amplasament si delimitare a imobilului" nu apare nici o terasa.
Buna ziua,
In august 2008 am cumparat o casa cu 460 mp teren. Cand am cumparat casa, vanzatorul ne-a precizat ca terenul din spatele casei este de 2 m latime. Casa are terasa pe doua laturi (si in spatele casei). Am cumparat casa prin credit bancar, am intabulat-o si avem si extras CF. Pentru trasarea terenului am chemat anul trecut de doua ori specialisti in cadastru, dar nu au marcat terenul spunand ca in zona nici o constructie nu corespunde cu masuratorile. Curtea nu este imprejmuita si am inceput constructia gardului in urma cu o saptamana. Pentru a delimita proprietatile (granita cu vecinul), am luat in calcul masuratorile din Planul de amplasament si delimitare a corpului de proprietate, masurand la cota ce apare in plan si apoi pe teren, impreuna cu vecinii. Astazi a venit vanzatorul (care este si proprietarul terenului din spatele casei) impreuna cu inspectorul in constructii din Primarie, spunandu-mi ca am ridicat ilegal gardul si ca acesta trebuia construit la 20 cm de terasa, iar intr-un colt al terasei chiar ar intra pe terasa! Casa am cumparat-o "la cheie" cu terasele construite, dar acestea nu apar pe schite. Eu am cumparat casa cu terasa construita si normal ca din terasa am considerat distanta de 1,9 m pana la limita proprietatii.
Va rog din suflet sa ma sfatuiti ce sa fac si sa ma indrumati in continuare.
Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns.
Am primit Decizia asupra capacitatii de munca, cu incadrare in gradul III de invaliditate. Am trimis o copie la Serviciul personal si am solicitat incetarea activitatii cf. art. 56 lit.d, incepand cu data de 01.12.2009, eu fiind in concediu medical pana la data de 30.11.09. Astazi am fost sunata de la compartimentul Juridic si mi s-a cerut sa trimit pe fax o cerere de incetare a activitatii sau sa ma prezint in data de 02.12. la serviciu, pt ca eu am contract de munca cu firma pt. 8 ore, iar decizia este de incadrare in gradul III. Am fost atentionata ca daca nu ma prezint 4 ore la serviciu o sa figurez ca nemotivata si o sa-mi desfaca contractul de munca.
Cum trebuie sa aprocedez in aceasta situatie?
Va multumesc mult
Sunt angajat la firma H.Essers Belgia, dar contractul de m-ca l-am semnat in Polonia pe data de 03.08.09. De atunci lucrez ca sofer de tir in comunitate si am venit acasa (pauza) dupa 12 saptamani, in data de 23.10.09, urmand ca dupa cele 3 saptamani de pauza sa ma intorc la lucru. Nu am fost contactat de ei pentru o noua plecare, iar cand am luat legatura, telefonic, mi s-a spus ca mi-au desfacut contractul de munca. Eu nu am primit nici un document referitor la aceasta. Nu am primit nici salariul de incadrare pentru cele 3 luni lucrate si nici diurna aferenta ultimei luni. Intreband la firma de ce nu am primit toti banii, mi s-a raspuns ca salariul de incadrare se retine din diurna, iar daca nu sunt multumit sa ma duc in Polonia sa discut. Recrutarea pentru acest post s-a facut la Oradea de catre firma Centrum pentru firma H.Essers Belgia, eu nestiind ca angajarea va fi pe Polonia. La proba de lucru (23.07.09) ni s-a spus ca o sa luam camioanele din Polonia, nu ca o sa fim angajati acolo. Acest lucru l-am aflat in data de 29.07.09 cand m-am dus la Centrum pentru angajare; atunci ni s-a spus ca o sa semnam actele in Polonia.