avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Delimitare proprietate pe terasa casei?!?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Delimitare proprietate pe terasa casei?!?

Buna ziua,
In august 2008 am cumparat o casa cu 460 mp teren. Cand am cumparat casa, vanzatorul ne-a precizat ca terenul din spatele casei este de 2 m latime. Casa are terasa pe doua laturi (si in spatele casei). Am cumparat casa prin credit bancar, am intabulat-o si avem si extras CF. Pentru trasarea terenului am chemat anul trecut de doua ori specialisti in cadastru, dar nu au marcat terenul spunand ca in zona nici o constructie nu corespunde cu masuratorile. Curtea nu este imprejmuita si am inceput constructia gardului in urma cu o saptamana. Pentru a delimita proprietatile (granita cu vecinul), am luat in calcul masuratorile din Planul de amplasament si delimitare a corpului de proprietate, masurand la cota ce apare in plan si apoi pe teren, impreuna cu vecinii. Astazi a venit vanzatorul (care este si proprietarul terenului din spatele casei) impreuna cu inspectorul in constructii din Primarie, spunandu-mi ca am ridicat ilegal gardul si ca acesta trebuia construit la 20 cm de terasa, iar intr-un colt al terasei chiar ar intra pe terasa! Casa am cumparat-o "la cheie" cu terasele construite, dar acestea nu apar pe schite. Eu am cumparat casa cu terasa construita si normal ca din terasa am considerat distanta de 1,9 m pana la limita proprietatii.
Va rog din suflet sa ma sfatuiti ce sa fac si sa ma indrumati in continuare.
Cel mai recent răspuns: hantzi , utilizator 12:52, 24 Aprilie 2010
vanzatorul raspunde pentru viciile lucrului vandut.. ii puteti cere o diminuare de pret avand in vedere ca va mintit cand ati cumparat ca aveti asa si pe dincolo teren si acum vine cu alta vorba..daca nu va intelegeti cu el pe cale amiabila il puteti actiona in judecata.. plus ca el trebuie sa va restutie pretul asa cum la primit dar daca e sa vanda, maine, numai vinde la pretul de acum 2 ani
Pai in planurile de cadastru cum apare? Cu terase sau fara? Vad ca ati scris ca nu apar in schite...deci n-ati cumparat terasele in acte. Astfel ca este posibil ca aceste terase, construite ilegal de vanzator si cumparate "la negru" de dvs. ,sa incalce limita de proprietate.
Normal ar fi fost sa cumparati ce scrie in acte , probabil imobil fara terase. Incercati sa ajungeti la o intelegere cu proprietarul vecin (care nu intamplator este si vanzatorul). Daca nu...inseamna ca va trebui sa va judecati.
Mult succes.
av.M.Hornea
La planurile de cadastru nu am ajuns, deoarece am sunat la Biroul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Avrig pentru a-mi programa o intalnire, dar mi-au spus ca ei nu detin schitele. In extrasul CF este trecuta "terasa", dar nu se specifica ce suprafata are. Este ceva ciudat, deoarece in "Planul de amplasament si delimitare a corpului de proprietate" apar doua terase mici, iar in "Planul de amplasament si delimitare a imobilului" nu apare nici o terasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plan de amplasament gresit intocmit marysa marysa Am cumparat o casa, in luna mai a acestui an, avand si un planul de amplasament pentru incheierea actelor. Pe acel plan nu erau trecute dimensiuni, ci doar ... (vezi toată discuția)
Problema delimitare hotar Rmy17 Rmy17 Buna ziua, am cumparat un teren cu o casa veche de vreo 60 de ani din chirpic.La cumparare vanzatorii mi-au prezentat cadastrul care arata terenul ca avand ... (vezi toată discuția)
Conform noului cod civil marysa marysa Buna ziua! Revin cu o problema mai veche, la care am primit raspuns, dar din diverse motive am amanat rezolvarea atunci, iar acum conform noului Cod civil, ... (vezi toată discuția)