avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conform noului cod civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conform noului cod civil

Buna ziua!
Revin cu o problema mai veche, la care am primit raspuns, dar din diverse motive am amanat rezolvarea atunci, iar acum conform noului Cod civil, va intreb ce se poate face.

Am cumparat o casa, in luna mai 2009, avand si un planul de amplasament pentru incheierea actelor. Pe acel plan nu erau trecute dimensiuni, ci doar puncte, suprafata totala 193 mp, cat era si in schita veche din 1964, desi situatia din teren era alta, in jur de 230 mp. Ciudat a fost ca nu erau dimensiuni, ci doar niste coordonate, neavand cunostinte in domeniu, nu am inteles mare lucru. Am inceput demersurile pentru a obtine un certificat de urbanism pentru autorizatie de constructie a unui gard, dar era nevoie de dimensiuni pe plan .Printre alte hartii ni s-a strecurat la eliberarea certificatului, la primarie si planul de amplasament si delimitare acelasi pe care il aveam si noi, dar de data asta cu dimensiuni, si avand stampila rosie, deci era un original ( sotia celui care a facut planul lucreaza la primarie), dar nu era stampila Oficiului de cadastru. Problema a fost in momentul cand am vazut dimensiunile. In latimea unde este casa, este trecut 7.28 m, desi in schita din 1964 era 8.90, casa fiind construita pe lungime. Au urmat discutii cu cel care a facut planul, si a zis ca intentionat nu a trecut dimensiunile pentru ca stia ca vor fi probleme si ca nu putea trece suprafata reala din teren, trebuia sa se ia dupa schita veche si asa a taiat el de unde credea pentru a face cei 193 mp. Cum se poate sa scoata o parte din casa din plan ? Noi am primit planul de amplasament si delimitarea a bunului imobil si un plan de incadrare in zona, unde se vede mai lata partea unde el a ingustat, iar in planul de amplasament apar date despre teren 193 mp, iar referitor la constructii apare 63 mp, si un inventar de coordonate.Normal ca acest domn are dimensiunile reale cata vreme a masurat si s-a jucat de-a judecatorul. Diferenta ce apare, nu este luata de la nimeni, niciunul din vecini nu se plange ca nu are partea lui. Revin cu aceeasi intrebare, ce mai putem face? Nu putem sta "cu mainile in san" pentru ca inclusiv gardul ce vrem sa-l facem, desi trebuie sa-l facem la 50 cm dupa casa, normal cum ne-a spus fostul proprietar si vecinul din spate, proiectantul il face dupa datele planului, adica gardul trebuie sa treaca prin jumatate din casa. Va rog sa-ma lamuriti ce putem face. Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Plan de amplasament gresit intocmit marysa marysa Am cumparat o casa, in luna mai a acestui an, avand si un planul de amplasament pentru incheierea actelor. Pe acel plan nu erau trecute dimensiuni, ci doar ... (vezi toată discuția)
Teren mai mult in acte decat in realitate marysa marysa Buna! Vrem sa cumparam un teren cu casa, dar pe acte ii mai mult, adica sunt 556 metri patrati, iar in realitate sunt 470. Ce se poate face in acest caz? (vezi toată discuția)
Delimitare proprietate pe terasa casei?!? hantzi hantzi Buna ziua, In august 2008 am cumparat o casa cu 460 mp teren. Cand am cumparat casa, vanzatorul ne-a precizat ca terenul din spatele casei este de 2 m latime. ... (vezi toată discuția)