avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Teren mai mult in acte decat in realitate
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Teren mai mult in acte decat in realitate

Buna! Vrem sa cumparam un teren cu casa, dar pe acte ii mai mult, adica sunt 556 metri patrati, iar in realitate sunt 470. Ce se poate face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 08:57, 5 Iulie 2013
Nu se face nimic! Dvs. cumparati suprafata masurata!
mariapaula a scris:

Nu se face nimic! Dvs. cumparati suprafata masurata!


Dar pe schita facuta de cel de la cadastru, cum va aparea? Realitatea masurata sau cea din actele vechi? Va intreb, deoarece am avut o problema oarecum asemanatoare, dar in sens invers, pe acte a trecut suprafata din actele vechi, in cazul respective 193 mp, desi in realitate era 220 mp. Iar ca sa faca 193, a taiat din schita de unde l-a dus capul pe respectivul topograf.
Pe PAD (planul de amplasament si delimitare) va fi mentionata suprafata reala, adica cea gasita la masuratori, iar intr-un tabel mititel va fi mentionata si suprafata din act. In cartea funciara, conform prevederilor Legii 7/1996, republicata, se va inscrie suprafata masurata cu mentionarea, la fel ca si pe schita, a suprafetei din act. In cuprinsul contractului de vanzare-cumparare notarul va vinde suprafata masurata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conform noului cod civil marysa marysa Buna ziua! Revin cu o problema mai veche, la care am primit raspuns, dar din diverse motive am amanat rezolvarea atunci, iar acum conform noului Cod civil, ... (vezi toată discuția)
Plan de amplasament gresit intocmit marysa marysa Am cumparat o casa, in luna mai a acestui an, avand si un planul de amplasament pentru incheierea actelor. Pe acel plan nu erau trecute dimensiuni, ci doar ... (vezi toată discuția)
Suprafața utilă a unui apartament DeliaHiripan DeliaHiripan Bună ziua! Am cumpărat recent un apartament despre care știam că are suprafața utilă de 91 de metri pătrăți, lucru menționat în extrasul CF, dar și ... (vezi toată discuția)