avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Activitate Andrei Ciorcila

Activitate Andrei Ciorcila

Răspuns la discuția iesirea din indiviziune
atat timp cat are o hotarare judecatoreasca definitiva prin care sunt exact precizte cotele cred ca cel vatamat in dreptul sau de mostenitor legal este chiar userul nostru si de fapt tulburarea de posesie este facuta chiar de mama sa vitrega si sora sa . speta in sine este destul de complexa pentru ca nu avem actele in fata sa ne pronuntam intr-un mod mai concret .
Răspuns la discuția iesirea din indiviziune
referitor la imprejumuirea terenului parerea mea este ca puteti sa faceti acest lucru cu acordul celorlalti comostenitori pentru ca sunteti toti proprietarii unor cote ideale pana la iesirea din indiviziune . puteti sa imprejumuiti terenul si fara acordul celorlalti comostenitori insa nu veti avea dreptul la dezdaunari in cazul in care prin partaj imobilul teren nu vi se va atribui dvs.

inainte de 1990 fiecare familie nu avea dreptul decat la 250 mp pentru o gospodarie . acesti 250 mp erau de fapt fictivi pentru ca lucrurile stateau altfel de unde si atatea actiuni in constatarea dreptului pe rolul instantelor de judecata .

ca o concluzie .... promovati o actiune de partaj in instanta daca nu este posibila o eventuala tranzactie ..... obtineti o hotarare judecatoreasca definitiva si lucrurile s-au rezovat .
Răspuns la discuția iesirea din indiviziune
sunt de acord cu avilil . iesirea din indivizune este o actiune imprescriptibila . atat timp cat sotul dumneavoastra are un certificat de mostenitor parerea mea este ca ar trebui sa promoveze o actiune in constatarea dreptului prin care instanta sa constate ca este mostenitorul terenului de 3000 mp . se poate dovedi foarte usor printr-o expertiza tehnica de specialitate . Instanta in baza actiunii promovate va pronunta o hotarare care va tine loc de titlu de proprietate . daca mai aveti intrebari va stau la dispozitie .
Răspuns la discuția Actiune in pretentii - Pareri
asta este exact si parerea mea insa am auzit si opinii diferite . multumesc frumos pentru parerile voastre .
Răspuns la discuția Actiune in pretentii - Pareri
Problema e ca nu vreau sa il plim pe om aiurea prin judecatorii si tribunale si chiar nu vreau sa o intind atat . ma gandeam totusi sa obtin o hotarare judecatoreasca care pe viitor sa ii foloseasca in caz ca parintii minorului ( 13 ani ) vor achizitiona pe viitor o casa sau o masina pe numele lor . deocamdata sunt plecati la munca in strainatate .... :)

Si inca o problema .... am vazut nenumarate pareri .... pana la urma actiunile civile cum este cea de fata ce deriva din penal se timbreaza sau nu ?
Speta :

Un minor fura lui X 10000 RON din masina . In urma rechizitoriului intocmit de procuror se stabileste vinovatia minorului insa nu se poate lua nici o masura legala potrivit art. 10 C.Proc.Pen. Am promovat o actiune in pretentii pe raspundere civila delictuala insa parintii se pare ca sunt insolvabili . Exista vreo sansa de recuperare a prejudiciului ca urmare a savarsirii faptei ? .... Astept parari si sugestii .
Răspuns la discuția permis conducere
Nu este vorba despre o incalcare a vreunui drept constitutional . Este vorba despre un abuz in serviciu ... care dupa parerea mea este o infractiune des intalnita in cadrul agentilor de politie rutiera . Deci singura solutie este o plangere penala pentru abuz in serviciu . Puteti deasemenea promova si o plangere contraventionala pentru recuperarea permisului de conducere al fiului dvs. Daca mai aveti intrebari va stau la dispozitie .