avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Activitate gustiarad

Activitate gustiarad

Buna ziua. Pot inregistra 7 contracte de inchiriere si si sa optez pentru impozit pe venitul brut nu pe cel real?
Buna seara. Cum pot deveni proprietar pe cota parte din teren apartinatoare apartamentului cu alta destinatie decit de locuinta de la parterul blocului. sint proprietar al spatiului.
Discuție Plata in valuta
O "Intreprindere mica" vrea sa cumpere un apartament pentru sediu social de la o persoana fizica, aceasta vrea ca plata se fie facuta in EURO. Administratorul are
posibilitatea sa crediteze firma cu respectiva valuta (40.000 Euro). Poate firma sa plateasca prin banca aceasta suma. Care este demersul necesar.
Va multumesc anticipat.
Buna ziua.
As avea o întrebare referitoare la următoarea situație, pe care v-o prezint cronologic.
De la o firma căreia i-am închiriat cu contract un spațiu comercial
- în anul 2004, când societatea mea funcționa, NU am încasat 2 facturi in valoare cumulate de 1000 RON
- în anul 2005 nu am încasat 4 facturi in valoare cumulata de 2000 RON
- ca atare, în anul 2005, l-am acționat în instanta, am obținut sentință definitiva, irevocabila și executorie. Tot în același an a fost solicitata si lichidarea respectivei societăți. Am înscris creanța în tabelul creditorilor iar pe parcursul anilor următori am primit doar 700 RON.
- Din 2006 pana în decembrie 2008 societatea mea a avut activitatea suspendata.
- Am reluat activitatea in 2009 dar nu am avut venituri
- In anul 2010 in trimestrele 1 și 2 am fost plătitor de impozit minim
- In trimestrul 3 al anului 2010 am trecut de plafon, plătind astfel impozit pe venit.
- In trimestrul 4, când cheltuielile au fost mai mari decât veniturile și deci neavând profit și impozit pe profit, am primit în noiembrie și SENTINȚA DEFINITIVA DE INSOLVENTA A FIRMEI debitoare, înregistrând astfel pe cheltuieli diferența de 2300 RON (1000+2000-700).

ÎNTREBARE
Cum întocmesc cele doua declarații 101 pentru anul 2010 ?

Va mulțumesc