rusinos! rusinoase justificari date lipsei de umanitate, cris 1971!! de cele mai multe ori batranii de acum nu si pot aranja batranetile din cauza devotamentului lor fata de copii-nu si permit sa si asigure batranetea,fiind prea ocupati cu oferirea tuturor conditilor posibile pentru copiii lor.isi refuza orice pentru a si sti copiii multumiti-si rasplata lor-nu trebuie sa existe moral-doar pentru ca legea are astfel de scapari??sa ne fie rusine in tara asta in care nu se reglementeaza in veci situatia batranilor-ii asteapta toti sa moara pentru ca mai mult incurca! copiii au doar drepturi,mai bine nu i mai faci daca te trateaza asa. auzi exprimare-,,Spre deosebire de batrani, care au posibilitatea sa isi aranjeze viata si batranetile din timp, copiii sunt adusi pe lume fara sa-i intrebe nimeni daca isi doresc asta, deci sunt complet in responsabilitatea celor care au decis pentru ei. Asta este mica-mare diferenta intre situatii si probabil din aceasta cauza legile privitoare la responsabilitatea pentru copil sunt mai clare si mai aspre decat cele care privesc batranii.
buna ziua! as dori sa-mi dati un sfat referitor la un contract de vanzare-cumparare cu ipoteca pe care doresc sa-l inchei in curand.eu si sotul meu dorim sa cumparam o casa,prin credit bancar pe care o sa l platim impreuna,desi titularul contractului sunt eu.sotul are 2 copii din prima casatorie,eu nu am copii..s-ar putea incheia contractul cu cote parti diferite,pentru a ma proteja in cazul unei succesiuni in care copiii sai sa-mi ceara compensatii??precizez ca apartamentul sau e dobandit inainte de casatorie,mostenit de la bunicii sai.,ca veniturile mele acopera rata la banca,deoarece sotul inca plateste pensie alimentara unuia dinte copii,deci se poate dovedi ca aportul meu la dobandirea noii case este mai mare..va intreb care e solutia legala si corecta pentru amandoi,astfel incat in timpul vietii oricaruia dintre noi sa nu ni se revendice o parte din casa dobandita in comun.va multumesc!
buna seara! as dori sa stiu care sunt prevederile legale referitoare la obligatia parintelui de a plati pensie alimentara unui copil care n a finalizat studiile din cauza restantelor si amana sustinerea licentei dar intre timp s a casatorit civil.varsta sa este de 22 de ani-stiu ca pana la 26 de ani poate primi pensie chiar daca repeta anii de studiu,dar casatoria sa schimba cu ceva obligatiile parintelui sau acesta preia si responsabilitatea familiei nou formate??=D>