am sa merg la inceputul lunii ianuarie la ambasada sua la bucuresti pentru a cere informatiile necesare care ma vor ajuta sa il pot scoate pe cel mic din tara,va voi time la curent
va multumesc pentru raspunsuri
o zi placuta tuturor
tatal copilului nu a aratat interes fata de copil time de 2 ni de zile,fiind si arestat o perioada,acum a revenit cu dorinta de a relua legaturile cu fiul lui,dar poate disparea oricand din viata lui,lucru care l-ar putea afecta pe cel mic,in conditiile in care acesta ar putea deveni atasat de el.
ce sanse am sa il pot decadea din drepturi pe acesta?
cum pot realiza acest lucru,consider ca e4ste cel mi bine pentru cel mic
va multumesc
buna ziua,as dori sa va intreb,in conditiile in care in luna ianuarie,anul urmator ma voi casatori cu iubitul meu,cetatean american,care a mai fost la noi in tara,in cat timp vom avea posibilitatea sa putem parasi impreuna Romania pentru a pleca in USA,si mai ales,ce demersuri trebuiesc facute pentru a-mi putea lua si fiul cu mine,in conditiile in care eu sunt divortata din culpa exclusiva a sotului,iar copilul mi-a fost incredintat mie,el avand doar drept de vizita si obligatia de a-i achita pensia alimentara lunar(drept si obligatie pe care nu le-a respectat;ba mai mult decat atat,a fost si arestat pentru furt).
Cu siguranta ,nu imi va acorda semnatura pentru a-l putea scoate pe cel mic din tara,desi nu l-a mai vazut de 2 ani de zile,dar vreau sa stiu ce pot face ca sa putem pleca impreuna toti 3,eu ,viitorul sot si copilul?
va multumesc anticipat
mie asa mi-a spus de la res.umane ca mi-a trimis luni dosarul la fortele de munca pt.a mi se oferii de acolo un alt loc de munca.dar ce loc de munca imi pot oferii alti angajatori, daca inapt fiind in acte,angajatorul pe care l-am slugarit atata vreme cauta sa scape de mine.apoi tot de la res.umane am aflat ca ,voi fi bagat in somaj pana ce imi vor gasii cei de la fortele de munca un serviciu
mie mi se pare ca este ilegal ceea ce fac ei cu actele mele si ca ma cam duc cu vorba caci eu nu imi stiu nici drepturile(am aflat ca ar fi trebuit sa avem un contract individual de munca unde as fi gasit si obligatiile lor fata de noi ca angajati.EU NICI ASA CEVA NU AM
vechimea mea pe CM este de 8ani ,avand acum varsta de 32 de ani
ceea ce am omis eu sa va spun este ca am fost invitat de catre dir.res.uman.sa semnez cum ca refuz postul de agent vanzari(de care am fost instiintat ca ar mai fi unul liber dar ca,la fel ca si soferul trbuie sa mai si car marfa si in plus imi trebuiesc 3ani vechime in vanzari iar eu nu sunt nici de acesta apt).eu am refuzat sa semnez spunand ca accept orice post,doar ca ei sa mi-l gaseasca.m-au instiintat ca si pt.acesta trebuiesc trimise actele la med.muncii si ca iar voi primii un refuz.atunci de ce imi mai pomenesc de acest post?raspunsul la aceasta intrbare a fost de fapt ca o amenintare:o sa semnezi tu joi3noiembrie(cand ma cheama sa semnez doar ,si nici nu stiu ce sa semnez).
nu am primit nici o recompensa inca ,urmeaza sa primesc (spun ei)pe11dec o recompensa de 3000lei(treimii lei)dar care taie din start dreptul sotiei mele(lucram la aceeasi firma)de a lua prima de nastere de 500lei care se dadea ca si prima.la fortele de munca buftea ,vineri ,am intrebat de dosarul meu ,am aflat ca acolo nu a ajuns nici un dosar de la firma la care lucrez. mentionez ca am fost instiintat de catre directoarea de res.uman. ca de la firma l-au trimis luni(cred ca si aici este ceva necurat ,daca l-ar fi trimis ar fi trebuit ca la buftea sa se gaseasca)
va multumesc pentru raspunsuri,astazi am fost trimis in somaj...am sa raman in somaj pana voi reusi sa gasesc ceva de lucru.
sper sa imi gasesc ceva ca sofer,sa am un ajutor pentru incarcare si descarcare si astfel sa pot exercita meseria de sofer.
va multumesc mult
am sa va prezint pe larg problema mea,iar apoi as dori sa imi spuneti ce am de facut;va multumesc!
de 3 ani lucrez la aceeasi companie,ca sofer,munca pe care o fac efectiv implica incarcarea si descarcarea dubitei pe care lucrez,precum si sofatul.in septembrie 2008,in timp ce descarcam niste butoaie de 200kg,am simtit o durere foarte puternica la nivelul mijlocului;spre sfarsitul programului,dupa ce am acuzat dureri puternice in continuare,am fost trimis dde catre superiori la medlife,policlinica cu care are firma contract,iar acolo mi s-a spus ca am inceput de hernie de disc.
am continuat serviciul,desi aveam dureri,luam tratament cu analgezice si lucram;asta pana in martioe 2009 cand am fost operat de urgenta,caci nu ma mai puteam da jos din pat.
dupa operatie am stat in medical 9 luni,facand si recuperari la INMR.
pe 6noiembrie am reinceput serviciul;insa de la medic am fost declarat inapt(fara efort,nu am voie sa ridic decat 5kg,fara sa stau in picioare,frig,umezeala,curent).
cei de la serviciu mi-au spus ca pana pe 1 decembrie mai pot veni la munca,urmand ca directorul sa imi dea o "prima consistenta sa nu ma plang";iar apoi nu mai este problema lor.
mentionezc ca pana in septembrie nu am avut nici un fel de probleme medicale,deci din cauza efortului depus la locul de munca am ajuns in acest hal;asadar nu trebuia inclusa ca boala profesionala?in situatia in care ma aflu acum,nu imi mai pot gasi un loc de munca,pentru ca nimeni nu angajeaza un om care nu poate face nimic.
pot in aceasta situatie sa ma pensionez pe caz de boala?sau ce pot face,caci am o sotie si doi copii mici,unul de numai 3 saptamani...nu pot astepta sa raman fara nici un venit.
vreau sa stiu ce pot face in aceasta situatie.
va multumesc mult.
am si eu o intrebare pt dvs.
sunt angajat al unei firme de 3 ani de zile,am lucrat ca si sofer;iar din cauza greutatii cutiilor pe care le incarcam,caram si descarcam,am fost diagnosticat cu hernie de disc.(mentionez ca nu a fost trecuta ca boala profesionala)
am fost operat in februarie 2009,iar in urma operatiei am stat in concediu medical 9 luni,ultimele 3 luni facand recuperare la INMR.De 2 saptamani am reinceput lucrul la acelasi loc de munca,insa angajatorii mi-au spus ca sunt inapt pentru firma lor si ca voi fii dat afara.
Ceea ce doresc sa stiu este daca angajatorul se poate descotorosii de mine fara nici o obligatie,imediat dupa ce am revenit din concediul medical?
sotia mea este si ea angajata a aceleiasi firme de 4ani,iar acum este in concediul de crestere a copilului.
astept un raspuns si va multumesc foarte mult.