avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dat afara fara probleme???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dat afara fara probleme???

am si eu o intrebare pt dvs.
sunt angajat al unei firme de 3 ani de zile,am lucrat ca si sofer;iar din cauza greutatii cutiilor pe care le incarcam,caram si descarcam,am fost diagnosticat cu hernie de disc.(mentionez ca nu a fost trecuta ca boala profesionala)
am fost operat in februarie 2009,iar in urma operatiei am stat in concediu medical 9 luni,ultimele 3 luni facand recuperare la INMR.De 2 saptamani am reinceput lucrul la acelasi loc de munca,insa angajatorii mi-au spus ca sunt inapt pentru firma lor si ca voi fii dat afara.
Ceea ce doresc sa stiu este daca angajatorul se poate descotorosii de mine fara nici o obligatie,imediat dupa ce am revenit din concediul medical?
sotia mea este si ea angajata a aceleiasi firme de 4ani,iar acum este in concediul de crestere a copilului.
astept un raspuns si va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: crimson , utilizator 21:02, 23 Noiembrie 2009
nicoleta20 a scris:

am si eu o intrebare pt dvs.
sunt angajat al unei firme de 3 ani de zile,am lucrat ca si sofer;iar din cauza greutatii cutiilor pe care le incarcam,caram si descarcam,am fost diagnosticat cu hernie de disc.(mentionez ca nu a fost trecuta ca boala profesionala)
am fost operat in februarie 2009,iar in urma operatiei am stat in concediu medical 9 luni,ultimele 3 luni facand recuperare la INMR.De 2 saptamani am reinceput lucrul la acelasi loc de munca,insa angajatorii mi-au spus ca sunt inapt pentru firma lor si ca voi fii dat afara.
Ceea ce doresc sa stiu este daca angajatorul se poate descotorosii de mine fara nici o obligatie,imediat dupa ce am revenit din concediul medical?
sotia mea este si ea angajata a aceleiasi firme de 4ani,iar acum este in concediul de crestere a copilului.
astept un raspuns si va multumesc foarte mult.

Concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului

Art. 61. - Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
[...]c) in cazul in care, prin decizie a organelor competente de expertiza medicala, se constata inaptitudinea fizica si/sau psihica a salariatului, fapt ce nu permite acestuia sa isi indeplineasca atributiile corespunzatoare locului de munca ocupat;

Daca medicul de medicina muncii va declara inapt pentru postul respectiv si daca societatea nu va poate oferi un alt post...:(
urgent mergeti la medicul de medicina muncii sa va recunoasca starea ca fiind generata din cauza muncii depuse...adunati orice certificat medical ce va indica diagnosticul in acest sens.Notificati acest lucru angajatorului ( daca nu va inregistreaza, prin posta cu confirmare de primire, sa nu sustina ca nu au stiut.Apoi atacati decizia de desfacere a CIM in instanta.
Parerea mea este ca nicoleta20 nu rezolva mare lucru daca obtine de la medicul de medicina muncii certificat de "inap" sau "apt conditionat", in conditiile in care dansul este sanatos acum si poate munci.
Un astfel de certificat nu va face decat sa-i usureze sarcina angajatorului care il va putea concedia si mai usor, mai ales daca nu va avea disponibile locuri de munca in companie conform recomandarilor medicale. Un astfel de certificat este probabil sa creeze greutati ulterior, daca veti dori sa va angajati in alte firme pe posturi similare.

Daca aveti intr-adevar probleme de sanatate, atunci este o directie de urmat ce-au sugerat colegele mai sus, inclusiv sa ajungeti pana la obtinerea unei pnsii de invaliditate.

Insa daca sunteti vinecat si sanatos acum, recomandarea mea ar fi sa "va lasati" concediat si apoi sa atacati decizia in instanta, in termen de 30 zile, ca fiind fara temei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi declarat inapt de munca condiționat?!buna ziua ! lucrez în comerț în market,mă puteți ajuta va ... Lavinia1307 Lavinia1307 Buna ziua ! Lucrez în comerț în market,mă puteți ajuta va rog?! Cu un diagnostic dorsalgie joasa 653-M54-4,pot fi declarata inaptă de muncă,de către ... (vezi toată discuția)
Concedierea angajatului pe motiv medical ContSters378354 ContSters378354 Buna seara Va rog sa ma ajutati cu o problema. Am fost operat de hernie de disc si dupa 8 luni de concediu medical,am revenit la munca!Lucrez intr un mediu ... (vezi toată discuția)
Concediere pentru ca nu mai sunt apt de munca alex_marian alex_marian Buna seara ,lucrez al o firma de 7 ani locul de munca presupune mult efort fizic ,iar anu asta am suferit o operatie de hernie de disc,am stat in concediu ... (vezi toată discuția)