avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Activitate mony

Activitate mony

E legala o prevedere inclusa in R.I. prin care soferilor dintr-o societate comerciala sa li se retina o garantie in bani (ca la gestionari) pentru eventualitatea in care din vina lor se produce o paguba materiala masinii pe care o au in folosinta sau unor terti?
Intr-o societate comerciala se produce din vina unui angajat o paguba materiala.Salariatul in cauza isi recunoaste vina si semneaza un angajament de plata pentru acoperirea pagubei pe parcursul catorva luni. In aceasta perioada firma poate sa-i retina si tichetele de masa? Mentionez ca in ccm la nivel de unitate exista o clauza prin care se da dreptul angajatorului de a retine tichete de masa ca o sanctiune in caz de abatere disciplinara. Multumesc!
Discuție punct de lucru
Un contract de comodat incheiat intre un SRL si administratorul sau (neasociat), poate constitui dovada spatiului pentru infiintarea unui punct de lucru al acestui SRL?
Multumesc!
Răspuns la discuția Chirie restanta
ce fel de document notarial???
Discuție Chirie restanta
Speta este urmatoarea:Locatorul-persoana fizica- decedeaza. Are mai multi potentiali succesori dar inca nu s-a deschis succesiunea, deci nu au certificate de mostenitori. Unul dintre ei(fiu) solicita sa i se achite chiria de catre locatar.
1. Cum sa procedeze locatarul nestiind (din acte oficiale) calitatea de succesori ai acestora.Cui si in baza caror acte va plati chiria?Mentionez ca plata chiriei se facea in numerar, direct catre locatorul acum decedat.
2. Daca contractul inceteaza la data decesului locatorului ( clauza contractuala), cum sa procedeze locatarul pentru a nu pierde spatiul , pana la emiterea certificatelor de mostenitori.?Succesorii sunt de acord cu continuarea contractului.
Multumesc.
Firma mea a fost amendata de catre Primarie pentru ca nu avea un certificat constatator de la ORC pentru un nou punct de lucru.S-a platit amenda dar s-a si contestat in termen , deoarece exista acel certificat insa nu era ridicat de la ORC la data controlului celor de la Primarie.Va rog sa-mi spuneti:
1. exista castig de cauza daca desi exista acel certificat nu a putut fi prezentat la solicitarea primariei
2. trebuie formulata cerere reconventionala pentru returnarea sumei platite ca amenda in caz de castig de cauza?Daca da, e necesar in scris si doar pana la primul termen?Multumesc!
Puteti sa-mi indicati codul CAEN pentru calificarea profesionala a propriilor salariati ai unei societati de catre respectiva societate?
Buna ziua! In situatia in care pentru procesul de productie produse alimentare(pentru care exista autorizare) se desfasoara activitati de analize laborator(chimice,etc), este necesar sa existe in obiectul de activitate CAEN si sa se ceara autorizare si pentru aceasta activitate de laborator?Mentionez ca nu se desfasoara analize decat pentru propria firma in cadrul procesului tehnologic.
Răspuns la discuția modificare fisa postului
Eu vorbeam strict de fisa postului salariatilor care au semnat act aditional la CIM! Pentru ca la CIM trebuie act aditional !
Răspuns la discuția modificare fisa postului
Considerati ca modificarea cap.obiective de evaluare profesionala, comun tuturor salariatilor si inclus in fiecare fisa a postului, poate fi modificat de angajator printr-o decizie comuna care sa aiba in anexa un tabel cu salariatii pentru luare la cunostinta? Asta pentru a evita modificarea individuala a fiecarei fise (uneori cateva sute) atata timp cat oricum aceste obiective nu sunt supuse negocierii!