avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contestatie amenda
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contestatie amenda

Firma mea a fost amendata de catre Primarie pentru ca nu avea un certificat constatator de la ORC pentru un nou punct de lucru.S-a platit amenda dar s-a si contestat in termen , deoarece exista acel certificat insa nu era ridicat de la ORC la data controlului celor de la Primarie.Va rog sa-mi spuneti:
1. exista castig de cauza daca desi exista acel certificat nu a putut fi prezentat la solicitarea primariei
2. trebuie formulata cerere reconventionala pentru returnarea sumei platite ca amenda in caz de castig de cauza?Daca da, e necesar in scris si doar pana la primul termen?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters191851 , utilizator 17:05, 23 Mai 2012
Da, aveti sanse mari de castig daca la momentul controlului aveati autorizarea punctului de lucru si desfasurati activitate in mod legal. In acest caz, contraventia retinuta de catre agent nu exista. Faceti dovada in instanta cu certificatul constatator pentru punctul de lucru eliberat de ORC. Nu este incidenta in cauza institutia "cererii reconventionale"; pur si simplu mergeti cu hotararea irevocabila la institutia unde ati platit si cereti returnarea sumei achitate.
1. Veti depune inscrisul la termenul stabilit pentru probe.
2. Nu se formuleaza alta cerere in afara de contestatie. In contestatie solicitati restituirea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am luat amenda desi am abonament tot_me tot_me M-a prins controlul Ratb ca nu aveam bilet. Eu am abonament dar din graba l-am uitat acasa, in plus acum cateva zile mi-am pierdut si buletinul. Am insistat la ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere mihai_tra83 mihai_tra83 Buna ziua, Va solicit ajutorul deoarece am fost surprins de un aparat radar, in localitate, cu viteza de 104 km/h, mi-a fost suspendat permisul de conducere ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de functionare pentru birou ContSters68776 ContSters68776 Buna ziua! Firma noastra activeaza in domeniul serviciilor COD CAEN 6021-activitati de realizare soft la comanda In octombrie 2008 firma a deschis un punct ... (vezi toată discuția)