avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Activitate cbalanici

Activitate cbalanici

daca am 52 de ani si 31 de ani de munca,vreau sa ma pensionez anticipat partial in ce conditii as putea?
juristul forului superior mi-a spus sa aduc o adeverinta medicala in termen,si-am depus-o la secretariat in timp util.
in luna octombrie am absentat de la servici fiind bolnava,racita ,m-am prezentat la medicul de familie pt un certificat medical,de trei zile ,mi-a spus ca nu-mi poate da deoarece dupa parerea ei am depasit numarul de zile,atunci am rugat frumos sa-mi da scutire medicala pt motivarea absentelor,dar acesta nu mi-a dat.A vrut sa-mi dea o trimitere sa ma duc la altcineva,dar am preferat sa vin la servici,pt ca aveam foarte mult de lucru si ma simteam bine.Am venit la servici,am facut cerere de concediu fara retributie,am inaintat-o la conducere si directoarea nu a aprobat-o pt ca nu avea nici un document care sa ateste ca-am fost bolnava.Mi-a trimis cazul la comisia de disciplina,am raspuns la intrebari si apoi s-a hotarat desfacerea contractului de munca.M-am dus la medicul de familie si am intrebat-o de ce nu mi-a dat,si mi-a spus ca a venit cineva de la servici de la mine si a amenintat-o, i-a spus ca daca-mi da concediu medical sau scutire,va face totul pt a-i lua dreptul de practicarea medicinei.Raspunsul persoanei a fost acela ca vrem sa scapam de ea si asta este ultima solutie.I-am multumit doctoritei si-am plecat
era exact ce-am banuit eu,am inteles ca cineva se tine de capul meu,si aceea este jurista care nu ma poate suferi,si ani la rand s-a tinut de capul meu cu fel de fel de decizii mincinoase,ii mintea pe directori c-am facut ce n-am facut,dar nu a putut dovedi nimic.Ma invidiaza si cu asta nu pot face nimic.Am 31 de ani de munca,n-am avut nici un fel de probleme,nu stiu cum sa apar.
A doua zi la servici am primit decizia comisiei pe care scria desf contractului de munca,dar am scris refuz pe decizie,mi s-a impus sa predau legitimatia si inventarul dar am spus ca nu predau absolut nimic.
va rog frumos sa-mi spuneti daca se poate desface contractul de munca in cazul care un salariat a lipsit de la serviciu fiind bolnav,dar medicul la sugestia unei persoane din cadrul serviciului nu a vrut sa-i dea nici concediu medical,desi avea dreptul,si nici adeverinta medicala pt motivarea absentelor.