avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacerea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacerea contractului de munca

va rog frumos sa-mi spuneti daca se poate desface contractul de munca in cazul care un salariat a lipsit de la serviciu fiind bolnav,dar medicul la sugestia unei persoane din cadrul serviciului nu a vrut sa-i dea nici concediu medical,desi avea dreptul,si nici adeverinta medicala pt motivarea absentelor.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 12:30, 25 Noiembrie 2009
Nu inteleg cum adica medicul nu a vrut sa dea concediu medical?

Adeverinta ptr motivarea absentelor se foloseste la scoala. Ptr serviciu trebuie concediu medical
Daca nu are certificat medical, este putin probabil sa nu i se desfaca CIM.
Orice salariat are dreptul la concediu medical atunci cand este bolnav. Certificatul de concediu medical este eliberat de medicul de familie sau specialist (de obicei de medicul de familie).
Cum adica
medicul la sugestia unei persoane din cadrul serviciului nu a vrut sa-i dea nici concediu medical
?????????????
Daca angajtul nu isi poste justifica cu documente lipsa de la serviciu ar putea fi cerecetat disciplinar si in functie de mai multi factori poate fi si concediat disciplinar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In primele 30 de zile in contract nedeterminat Fyfyutza y Fyfyutza y Sunt in prima luna la o companie. Saptamana trecuta am fost bolnav, am lipsit 3 zile de la munca, am anuntat, nu am putut obtine concediu medical pentru ca ... (vezi toată discuția)
Convocare comisie de disciplina cristina69 cristina69 Buna dimineata.Va prezint urmtoarea situatie: Unui angajat al unei societati comerciale, care se confrunta cu probleme financiare majore, i s-a desfiintat ... (vezi toată discuția)
Adeverinta medicala/ concediu medical simona.elisa simona.elisa Am un salariat care a lipsit o saptamana, si a adus o adeverinta eliberata de medicul de familie, pe care este trecut viroza respiratorie - pe o ... (vezi toată discuția)