avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacerea disciplinara a contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacerea disciplinara a contractului de munca

in luna octombrie am absentat de la servici fiind bolnava,racita ,m-am prezentat la medicul de familie pt un certificat medical,de trei zile ,mi-a spus ca nu-mi poate da deoarece dupa parerea ei am depasit numarul de zile,atunci am rugat frumos sa-mi da scutire medicala pt motivarea absentelor,dar acesta nu mi-a dat.A vrut sa-mi dea o trimitere sa ma duc la altcineva,dar am preferat sa vin la servici,pt ca aveam foarte mult de lucru si ma simteam bine.Am venit la servici,am facut cerere de concediu fara retributie,am inaintat-o la conducere si directoarea nu a aprobat-o pt ca nu avea nici un document care sa ateste ca-am fost bolnava.Mi-a trimis cazul la comisia de disciplina,am raspuns la intrebari si apoi s-a hotarat desfacerea contractului de munca.M-am dus la medicul de familie si am intrebat-o de ce nu mi-a dat,si mi-a spus ca a venit cineva de la servici de la mine si a amenintat-o, i-a spus ca daca-mi da concediu medical sau scutire,va face totul pt a-i lua dreptul de practicarea medicinei.Raspunsul persoanei a fost acela ca vrem sa scapam de ea si asta este ultima solutie.I-am multumit doctoritei si-am plecat
era exact ce-am banuit eu,am inteles ca cineva se tine de capul meu,si aceea este jurista care nu ma poate suferi,si ani la rand s-a tinut de capul meu cu fel de fel de decizii mincinoase,ii mintea pe directori c-am facut ce n-am facut,dar nu a putut dovedi nimic.Ma invidiaza si cu asta nu pot face nimic.Am 31 de ani de munca,n-am avut nici un fel de probleme,nu stiu cum sa apar.
A doua zi la servici am primit decizia comisiei pe care scria desf contractului de munca,dar am scris refuz pe decizie,mi s-a impus sa predau legitimatia si inventarul dar am spus ca nu predau absolut nimic.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:09, 27 Decembrie 2009
1. Trebuia sa primiti decizia si sa o contestati la Tribunalul din judetul unde aveti domiciliul sau resedinta. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
2. Consultati un avocat pe dreptul muncii.
Eu nu inteleg cum medicul de familie refuza sa va dea concediu medical daca sunteti bolnava. Eu consider acest lucru un abuz din partea medicului si cred ca ar trebui raportat la Colegiul Medicilor acest fapt.
Apropo....cate zile de concediu medical ati avut in anul 2009?
juristul forului superior mi-a spus sa aduc o adeverinta medicala in termen,si-am depus-o la secretariat in timp util.
Aveti posibilitatea de a contesta in instanta decizia de concediere disciplinara in termen de 30 de zile de la data comunicarii.
Contestatia se depune la Tribunalul Judetean in a carui raza aveti domiciliul. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot da seful in judecata de calomnie? iulia_86_12 iulia_86_12 Lucrez ca educatoare la o gradinita privata. In urma cu 2 saptamani m-am imbolnavit de pneumonie la care medicul de familie mi-a dat concediu medical 9 zile , ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca cbalanici cbalanici va rog frumos sa-mi spuneti daca se poate desface contractul de munca in cazul care un salariat a lipsit de la serviciu fiind bolnav,dar medicul la sugestia ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca???? girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta Doi salariati nu s-au prezentat in ultimele 5 zile la serviciu (soferi). Care ar fi procedura pentru desfacerea contractelor de munca?? Le trimitem un ... (vezi toată discuția)