avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Activitate Callypso

Activitate Callypso

Răspuns la discuția Asigurare auto RCA
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri! =D>
Răspuns la discuția Haideti sa protestam cu totii!!!
Nu numai ca nu va avea vreun succes acest demers, dar nici nu-i va saracii!
Daca alimentam dupa protest chiar le vor creste incasarile. Chiar credeti ca 3 zile in care nu vom alimenta vor insemna ceva pentru companiile petroliere?
Cel mai bun mod de a protesta (parerea mea) este de a nu mai alimenta de la benzinariile foarte scumpe si de a ne alimenta masinile de la cele mai ieftine. Asa am putea obtine o aliniere a pretului intre toate benzinariile.
In data de 26.10.2010, am suferit un accident usor, soldat cu avarii (minore) la ambele autovehicule implicate.
Autoturismul condus de mine a fost lovit de un alt autoturism care a efectuat manevra de mers cu spatele fara sa se asigure. M-am ales cu spoilerul fata, grila si masca proiectorului dreapta sparte.
Am fost la politie, unde am intocmit toate actele. Conducatorul vinovat este asigurat la EuroIns.
Mentionez ca am incercat inrepetate randuri sa iau legatura telefonic cu firma asiguratoare, dar, la numerele de telefon afisate pe site nu raspunde nimeni!X-(
Exista vreun termen legal in care trebuie intocmit dosarul de daune? Din cauza serviciului n-am reusit pana acum sa ajung la sediul asiguratorului (exista un singur sediu pentru Municipiul Bucuresti, in zona Pipera).
Răspuns la discuția Rambursare credit
Ambele contracte sunt garantate cu aceeasi proprietate! Acesta este motivul invocat de banca!
Am doua credite in derulare (nevoi personale cu garantie ipotecara), unul mai mare si mai vechi (55.000E) si unul mai nou si mai mic (10.000E) la aceeasi banca. Rata cumulata a celor două credite o achit într-un singur cont de unde banca vireaza banii spre celelalte conturi. Din cauza crizei financiare, de cateva luni nu am mai putut achita toata suma datorata. In aceste conditii, banca a virat banii pe care îi depuneam lunar, doar în contul mare, lasand contul mic descoperit si astfel ajungand in situatia de a cumula 120 zile de neplata, fapt pentru care banca a trimis dosarul in executare silită. Intreband de ce nu s-a efectuat nici o plata in contul mic, reprezentanţii bancii au raspuns ca aceasta este politica bancii.
Termenul de plata al restanţei era 30.10.2009, vineri. Am achitat toate restanţele luni pe 02.11.2009, ocazie cu care am aflat ca dosarul fuse-se deja inaintat executorilor bancari. Pe data de 11.11.2009, executorii bancari emit o instiintare de reziliere a ambelor contracte, chiar daca la acea data toate restantele erau achitate si eram la zi cu ratele, şi mă somează să achit ambele credite altfel trecând la executare silita.

Menţionez ca persoanele de contact din cadrul bancii spun ca in acest moment doar executorul bancar poate hotarâ întoarcerea dosarelor la banca, iar executorul aruncă vina pe persoana care s-a ocupat de dosare, specificand ca este vorba ori de rea vointa ori de incompetenţa.

Am inteles ca Normele B.N.R. obligă orice banca sa achite mai întâi creditele mai vechi, iar faptul ca ei au lasat creditul mic descoperit este o incalcare a acestor norme.

Cum ma sfatuiti sa procedez?
Cu respect,