avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Activitate indi_17

Activitate indi_17

Ramona, iti multumesc din suflet. In conditiile in care salariu brut este > 5000 Ron, trecerea in somaj nu ma avantajeaza (cel putin asa vad io)....daca tu consideri ca ma avantajeaza, te rog ajuta-ma sa inteleg cum se calculeaza somajul si, daca data probabila a nasterii este 27.07.2010 - (si am o pauza de 5 zile intre cele 2 locuri de munca)...ce suma as avea ca si indemnizatie crestere copil ?

Multumesc inca odata anticipat :D
va multumesc foarte foarte mult
si inca o intrebare :D.

in conditiile in care voi itnra in somaj, cum se va calcula baza de calcul pentru insemnizatie crestere copil ? (eu sper sa se poata calcula si sa nu 600 lei :O)
va multumesc foarte mult pentru raspuns.

Daca trec in somaj (ceea ce se va intampla 90%) - care este valoarea somajului raportat la salariu actual ?
Buna ziua tuturor,

din pacate am cautat peste tot pe internet, insa nu am gasit informatiile - de aceea apelez la ajutorul dvs.

Date reale :

- ultima zi a locului de munca anterior -24 iulie 09
- prima zi la locul de munca curent - 4 august 09
- data probabila a nasterii - 27 iulie 2010

Problema este ca firma a intrat in faliment. Momentan, nu avem informatii daca vom trece in somaj sau nu insa, pe mine ma intereseaza de la ce data pot depune dosarul pentru CIC si ce baza de calcul se va folosi.

In mod normal, as fi vrut sa stau doar in concediu de maternitate de 126 zile, insa, situatia daca ma obliga sa-mi modific prioritatile.

In ultimile 12 luni inaintea nasterii, nu au fost 12 luni consecutive (5 zile lipsa pe cartea de munca, insa CAS si CASS platite la zi la ambele companii).

- In conditiile in care am anuntat sarcina, ma pot trece totusi in somaj ?
- Daca voi fi trecuta in somaj, se vor lua totusi in calcul lunile cu salariu ?
- care va fi calculul somajului ? 75% din venitul actual sau 75% din venitul min pe economie ?

Va multumesc foarte mult si sper sa nu ma ocoliti cu un raspuns.

Indi_17
Buna dimineata,

va rog sa ma ajutati cu clarificarea situatiei pentru ca pe site-uri nu am gasit nimic in acest sens.

Date reale :

- ultima zi de munca la firma anterioara - 24 iulie 2009
- prima zi de munca la firma actuala - 3 august 2009
- data probabila a nasterii, 27 iulie 2009

Firma actuala si-a declarat falimentul. In conditiile date, nu ma pot angaja in alta parte (nimeni nu angajeaza o persoana doar pt 3-4 luni dupa care sa intre in concediu de maternitate - fie si doar cele 126 zile).

Care va fi baza de calcul in aceasta situatie, pentru plata indemnizatie copil ?

va multumesc mult si sper sa imi puteti raspunde curand,

Indi_17