avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Activitate janiela

Activitate janiela

Buna ziua! Ma intereseaza care este procedura si care sunt costurile pentru succesiunea unui imobil. Proprietarii de drept sunt bunica, mama mea si unchiul meu, dar in momentul achizitionarii imobilului parintii mei erau casatoriti, numele tatalui meu aparand pe contractul de proprietate si astfel imobilul a devenit bun dobandit in timpul mariajului. Tatal meu a decedat in 2011 si, incercand sa infiintez un pfa cu sediul in acest imobil, mi s-a adus la cunostinta ca trebuie realizata succesiunea, tatal meu fiind decedat si co-proprietar. Multumesc!
Buna ziua, Va rog, ma puteti ajuta cu o idee asupra modului de formulare a unei intampinari intr-un proces cu asociatia de locatari? Este vorba despre neplata intretinerii, si desi suma datorata a fost achitata complet, suntem actionati in instanta. Maine de dimineata ar trebui sa depun la judecatoria de sector aceasta "intampinare", doar ca ceea ce am gasit eu pe net ca model, nu se aplica intocmai situatiei mele, si deci nu stiu daca aceasta intampinare are o formulare si elemente de structura stas. De exemplu se vorbeste de cateva acte ce trebuiesc depuse ca dovada...la ce se refera mai exact?! Va rog mult sa ma ajutati cumva pentru ca nu vreau sa intampin probleme, mai ales ca ceea ce face obiectul acestui proces nu mai este de valabilitate - domnisoara de la chiseul de informatii de la judecatorie mi-a spus ca oricum va fi o infatisare a acestui proces chiar si acum cand nu mai sunt datornica.

Multumesc anticipat oricarei persoane care ma ajuta!
Buna ziua, Imi poate clarifica si mie cineva de ce anume se calculeaza factura de energie elecrica impreuna cu "certificatele verzi"si "contributia pentru cogenerare"? Ce reprezinta aceste noi taxe?....mai precis, sunt noi? Sunt aplicate in mod legal? Cum se calculeaza; sunt valori fixe sau procentuale? Tocmai am primit factura si-am observat ca, desi consumul efectiv este de 24,30 lei, valoarea finala a facturii este de 45,31.

*in partea de jos a facturii este mentionat faptul ca a fost adoptata legea 134/18.07.2012 care practic obliga furnizorul, cand este cazul, sa evidentieze clar toate taxele care trebuiesc platite
Răspuns la discuția pensie urmas - student
O singura intrebare mai am la dvs : conteaza daca forma de invatamant pe care o urmez nu este zi ci invatamant la distanta? Multumesc inca o data!
Răspuns la discuția pensie urmas - student
Multumesc frumos de ajutor! Voi proceda intocmai! O zi buna in continuare!
Răspuns la discuția pensie urmas - student
Buna dimineata, da, mama mea traieste. Fratele meu, student dinainte de decesul tatalui nostru, in urma cu 2 luni a implinit 26 de ani si pana atunci a beneficiat de pensie de umas si, desi este si el angajat la fel ca mine, la depunerea dosarului la Casa de Pensii nu i s-a cerut dovada ca este salariat, si a beneficiat de pensia de urmas intreaga. Salariul meu depaseste un sfert din valoarea celui brut pe economie (2117 lei?) si deci...nu pot beneficia de pensie?
Buna ziua, ma intereseaza daca as putea beneficia de pensie de urmas, in calitate de student, in urma decesului tatalui meu, in conditiile in care nu eam inscrisa la facultate in momentul decesului (tatal meu a murit anul trecut in luna septembrie si eu m-am inscris la facultat anul acesta). Mentionez ca am 24 de ani si sunt angajata cu carte de munca la o firma privata. Ma poate ajuta cineva cu un raspuns? Multumesc!
BUna ziua, Am mai auzit acest termen de mostenire sub beneficiul de inventar, se refera la dretul de a urmari in mod legal desfasurarea anchetei din cadrul bancii si a firmei de recuperari creante, fara a fi executata silit? Nu am intrebat daca si eu si fratele meu , mostenitorii sai, trebuie sa facem acelasi lucru. Multumesc!
Buna ziua cui citeste! Sper sa am puteti ajuta cu o informatie, ar isemna enorm... Va scriu in legatira cu decesul tatalui mei (29 sept 2011). Acesta avea in curs un imprumut bancar de nevoi personale, din acela incheiat "doar cu buletinul". Nu este un imprumut cu giranti, ipoteca, garantii sau altceva, doar ca la acordarea creditlui i s-a incheiat o asigurare de viata si de aici toata tevatura...tatal meu suferea la momentul respectiv de trombangeita acuta si avea ambele picioare amputate si am inteles ca acea polita nu trebuia incheiata avand in vederea starea lui de sanatate, dar dna de la banca care a incheiat aceast contract alerga dupa cat mai multe comisioane. Dupa deces am aflat ca aceasta polita nu ar fi acoperita cu niciun sfant, dar este valida! Trebuie sa spun ca dupa o luna ne-am trezit hartuiti de o firma de recuperari creante...da, banca vanduse datoria unei firme private de recuperari pt ca intarziasem cu plata ratelor 2 luni, fara a ne anunta in prealabil de niciun fel. Mai mentionez ca mama mea a fost imputernicita sa faca platile ratelor in locul tatalui meu imobilizat intr-un scaun cu rotile. Intreband la banca cum se poate asa ceva, sa fim acum in evidentele unei firme de recuperari fara sa fi fost anuntati inainte, mai ales ca exista aceasta asigurare de viata care acopera restul datoriei in cazul decesului titularului creditului, nu au stiut sa raspunda si au demarat o ancheta interna, a carui status nu-l cunoastem inca.
Intrebarea mea este urmatoarea : TREBUIE incheiat acest certificat de mostenire de catre mama mea? Auzisem ceva ca Noul Cod Civil te obliga sa-l incheiei in maxim 6 luni de la deces, termen care a expirat. Va fi obligata prin acest certificat sa plateasca datoria tatalui meu? O polita de viata semnata si stampilata, practic incheiata in conditii legale poate fi ignorata daca nu a fost acoperita de nicio suma si daca contractul de credit care-o insoteste nu stipuleaza plata vreunei sume de bani pentru politele de viata?
Va rog sa ma ajutai cu o informatie! Multumesc!