avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Activitate insresuma

Activitate insresuma

Va rog sa-mi spuneti daca, este necesara autorizatie de constructie in cazul inchiderii balconului cu sticla glisanta.
Nu se specifica nimic in cazul acesta doar ca, se pierde avansul dat daca, nu se incheie contractul de vanzare-cumparare din vina promitentului-cumparator. In contractul de rezervare, unde s-a platit o suma mica, se specifica ca, se pierde acea suma daca nu se incheie promisiunea bilaterala din vina promitentului-cumparator. Aceasta promisiune bilaterala de vanzare-cumparare s-a incheiat doar ca, transferul de suma de 20% pt. avans nu s-a mai facut in cele 5 zile mentionate in modalitati de plata.
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:

Si eu va sugerez sa perfectati antecontractul in forma autentica, notariala .


Pretul va fi platit in rate, fiind stipulate termenele la care trebuie sa efectuati plata.


Antecontractul de vanzare-cumparare reprezinta o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare.

Trebuie sa includeti, de asemenea, o clauza contractuala unde este stipulat termenul de indeplinire a obligatiei platii pretului.

Avansul poate fi remis sau nu.

Antecontractul poate fi notat in Cartea Funciara.


In cazul in care vanzatorul -promitent nu mai doreste sa opereze transferul dreptului de proprietate, se instituie o ipoteca legala in favoarea cumparatorului, daca antecontractul a fost inscris in Cartea Funciara.

In ipoteza in care promitentul-vanzator refuza, la termen, perfectarea contractului de vanzare-cumparare, va puteti adresa instantei de judecata, in vederea pronuntarii unei hotarari care tine loc de contract de vanzare-cumparare (daca sunt intrunite cerintele legii pentru a opera transferul dreptului de proprietate ).





Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare incheiata la notariat fara transfer de bani ca avans.
Ce se intampla in cazul in care, cel care doreste cumpararea unui apartament, dupa incheierea Promisiunii bilaterale de vanzare-cumparare la notariat, nu mai transfera banii de avans in contul firmei dezvoltatoare imobiliare in cele 5 zile specificate in promisiune?
Ce trebuie sa faca promitentul-cumparator in aceasta situatie?
Este posibil ca, o banca sa ofere promitentului-cumparator informatii legate de ipoteca mobiliara existenta pentru Promitentul-vanzator(dezvoltator imobiliar) daca, s-a incheiat deja o Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare a unui apartament intr-un imobil nou(in constructie) grevat de ipoteca in favoarea acestei banci?
Multumesc pentru raspunsul dvs. avizat. Dar, o femeie care da nastere unui copil si ulterior divorteaza reluandu-si numele de fata, trebuie sa demonstreze ca, este MAMA acelui copil, numai prezentand si Hotararea de divort?
Mama a revenit la numele de fata.
Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti, care sunt actele suficiente prin care, se poate demonstra gradul de rudenie dintre mama si fiica ei necasatorita daca, mama este divortata.
pentru Adriantot:

Ne 'lumineaza'?! site-ul: www.euroavocatura.ro cu

Legea asociatiilor de proprietari, Actualizata 2016. Legea 230/2007
si
Normele metodologice ale Legii asociatiilor de proprietari, Actualizate 2016
din subsectiunea Legislatie Civila.


Ca raspuns la partea a doua a mesajului dvs., intrebarea pusa de mine este mai mult ironica pentru ca, in urma discutiilor din topic se concluzioneaza faptul ca, o asociatie de proprietari poate functiona si fara administrator atestat pe termen nelimitat, atributiile si deciziile fiindu-i preluate de CEx cf.legii.
Si atunci, in cazul particular prezentat la inceputul topicului, administratorul fara atestat care este si membru in asociatia de proprietari isi va continua functia de administrare din pozitia de membru in CEx.


pentru cyan:

Se pare ca Normele metodologice actualizate 2016 ale Legii 230/2007 actualizata 2016 elimina interpretarea legii:

Art. 22

(2)Asociatia de proprietari angajeaza persoane fizice atestate pentru functia de administrator sau incheie contracte cu persoane juridice specializate si autorizate pentru realizarea, respectiv furnizarea serviciilor necesare administrarii, intretinerii, investitiilor si reparatiilor asupra proprietatii comune.