avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters115010

Activitate ContSters115010

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in ceea ce priveste urmatoarea speta.
Am un contract de inchiriere cu Mitropolia X pentru un teren in vederea ridicari unei contructi provizorii in baza unei autorizatii de construiere.Pretul chiriei cerut de catre propietarul terenului a fost modificat fara acceptul meu sau semnarea unui act aditional.In contractul de inchiriere este trecuta suprafata de 60 mp ,dar cand am ajuns sa ridic constructia am mai gasit 50 mp disponibili,Am solicitat semnarea unui act aditional pentru suprafata reala,dar am fost amanat doi ani timp in care am refuzat sa platesc chiria.Acum sunt amenintat ca se va rezilia contractul de inchiriere pentru neplata chiriei.Am solicitat in scris si verbal sa se faca recalcularea chiriei pentru suprafata ce nu o mai am intrucat ei au inchiriat si altei persoane din spatiul meu .Ce pot face eu in aceasta speta?Imi pot rezilia contractul de inchiriere pe teren?Cum ramane cu .constructia mea daca ei imi reziliaza contractul pentru teren.Pe scurt este constructia mea pe terenul lor.Va multumesc .
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in ceea ce priveste urmatoarea speta.
Am un contract de inchiriere cu Mitropolia X pentru un teren in vederea ridicari unei contructi provizorii in baza unei autorizatii de construiere.Pretul chiriei cerut de catre propietarul terenului a fost modificat fara acceptul meu sau semnarea unui act aditional.In contractul de inchiriere este trecuta suprafata de 60 mp ,dar cand am ajuns sa ridic constructia am mai gasit 50 mp disponibili,Am solicitat semnarea unui act aditional pentru suprafata reala,dar am fost amanat doi ani timp in care am refuzat sa platesc chiria.Acum sunt amenintat ca se va rezilia contractul de inchiriere pentru neplata chiriei.Am solicitat in scris si verbal sa se faca recalcularea chiriei pentru suprafata ce nu o mai am intrucat ei au inchiriat si altei persoane din spatiul meu .Ce pot face eu in aceasta speta?Imi pot rezilia contractul de inchiriere pe teren?Cum ramane cu .constructia mea daca ei imi reziliaza contractul pentru teren.Pe scurt este constructia mea pe terenul lor.Va multumesc .
Răspuns la discuția VANZARE SUB SEMNATURA PRIVATA
Jocandi Causa a scris:

Domnule, ei au anumite reglementari/circulare. Chiar daca stiu ce prevede legea, nu pot face altceva decat sunt obligati prin normele respective. Cred ca ... o actiune in contencios administrativ, in emiterea actului pe care il solicitati este singura solutie.Asta e ce vroiam sa zic mai devreme prin obligatie de a face.
Luati un avocat, faceti ce trebuie facut, recuperati cheltuielile de judecata de la Primarie.

Alta solutie nu vad.

Va multumesc!
Jocandi Causa a scris:

Actiune in obligatie de a face, impotriva Primariei ptr a deschide rol fiscal pe noul proprietar.

le-am cerut sa imi dea solutia in scris ca nu poate fi inscris acel bun si refuza.Ma cheam doar si imi da dosarul.De data aceasta am refuzat sa-l ridic si mi-au zis ca-l trimit prin posta !Sunt ciudati rau.Am vorbit la Camera Notarilor Publici si mi-au zis ca este perfect valabil acel act intrucat este constructie provizorie si nu este necesara autentificarea!
Rol are mama mea ca are si alte bunuri,Deci doar obligatia de a face prin instanta mai este ca o ultima solutie?
Buna ziua,revin cu o alta speta care mi se intampla tot mie.In luna mai 2010 am facut un contract de vanzare cumparare catre mama mea careia i-am vandut un spatiu comercial (constructie provizorie) pintr-un act de vanzare cumparare sub semnatura privata si paravat de avocat.Primaria nu vrea sa inregistreze acel act ca nu este autentic.Le-am cerut o lege care nu permite acest lucru si nu mi-a fost prezentata .Precizez ca mama mea de la data incheierii acelul contract a inchiriat spatiu comercial si a depus la Finantele publice contractele si a platit impozit pe venit.Deci au acceptat actul de propietate.Terenul de sub spatiu este inchiriat si nu est epropietatea noastra.!Ce este de facut si care este legea care nu permite acest transfer de constructie provizorie asa cum este trecut si in autorizatie!Va multumesc!
Răspuns la discuția Contestare executare silita

Avocatul pentru acest dosar mi-a solicitat 3500 de lei si vrea banii la semnarea contractului indiferent de solutie pe cand cautiunea este cca 2000 ron.Asta ma face sa ma gandesc daca depun cautiunea sau angajez avocat.Din cate am vb cu executorul la telefon acesta nu este dispus sa faca executarea pana dupa sarbatori intrucat a gasit un cont si la blocat,dar cel cont este de la un card de debit si pe acela la blocat iar la bunuri inca nu a ajuns ca nu a facut si acest demers pana in prezent

Am achizitionat masina pe firma care ma avea ca unic asociat,si administrator in 2008 si dupa 3 rate neplatite mi-a fost ridicata dupa alte doua luni de stat in garajul firmei de leasing a fost vanduta catre alt cumparator care a si achitat-o intre timp.Ei imi cer mie intreaga suma din contractul de leasing initial semnat cu mine + 50.000 ron penalitati la neplata facturilor .Masina costa 120.000 ron si acum vor 170.000 ron,dar ei din luna 11/2008 pana acum cateva zile nu si-au exprimat dorinta de recuperare a sumei prin emiterea facturilor catre mine sau firma si nici prin introducerea la plata a celor 60 de bilete la ordin lasate de mine la semnarea contractului de leasing.
Multumesc pt sfaturi.am luat astazi legatura cu un avocat si i-am inmanat toate documentele si m-am trezit si cu un cont blocat dimineata.Acum astept sa vad cam cat ma va costa acea suma ce trebuie depusa garantie pentru oprirea executarii pana la solutionarea contestatiei la executare .am inteles ceve in jur de 20% din suma.Din ce am discutat cu avocatul si i-am explicat situatia a acceptat sa imi faca doar intampinarile care le voi plati cu o suma modica,respectiv colile si de o cafea iar eu sa merg singur in sala ca nu imi permit sa al platesc.In ultima solutie al voi angaja dupa ce vad cum se pune problema dupa ce voi cere documentele de la leasing pentru a se vedea diferenta de la pretul de vanzare catre mine la cea de revanzare .Asta ma sfatuit.Sa nu facem contract pana nu vedem cum decurg lucrurile la primul termen la care el va fi in sala si poate fi angajat pe loc daca sunt probleme.Cam asta mi-a explicat avocatul si mi se pare ca este corect in ceea ce spune.
Multumesc ,la o prima vedere contractul de leasing a fost incheiat in data de 18-07-2008 executorul a depus cererea de incuvintare la judecatorie in data de 05-05-2011 si sa incuvintat executarea in data de 03-06-2011.Termenul de 3 ani cred ca expira peste cca 45 de zile de la incuvintare.Pare a fi in termen cererea executorului.