avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... VANZARE SUB SEMNATURA PRIVATA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

VANZARE SUB SEMNATURA PRIVATA

Buna ziua,revin cu o alta speta care mi se intampla tot mie.In luna mai 2010 am facut un contract de vanzare cumparare catre mama mea careia i-am vandut un spatiu comercial (constructie provizorie) pintr-un act de vanzare cumparare sub semnatura privata si paravat de avocat.Primaria nu vrea sa inregistreze acel act ca nu este autentic.Le-am cerut o lege care nu permite acest lucru si nu mi-a fost prezentata .Precizez ca mama mea de la data incheierii acelul contract a inchiriat spatiu comercial si a depus la Finantele publice contractele si a platit impozit pe venit.Deci au acceptat actul de propietate.Terenul de sub spatiu este inchiriat si nu est epropietatea noastra.!Ce este de facut si care este legea care nu permite acest transfer de constructie provizorie asa cum este trecut si in autorizatie!Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters115010 , utilizator 10:29, 3 Februarie 2012
Actiune in obligatie de a face, impotriva Primariei ptr a deschide rol fiscal pe noul proprietar.
Rol are mama mea ca are si alte bunuri,Deci doar obligatia de a face prin instanta mai este ca o ultima solutie?
Jocandi Causa a scris:

Actiune in obligatie de a face, impotriva Primariei ptr a deschide rol fiscal pe noul proprietar.

le-am cerut sa imi dea solutia in scris ca nu poate fi inscris acel bun si refuza.Ma cheam doar si imi da dosarul.De data aceasta am refuzat sa-l ridic si mi-au zis ca-l trimit prin posta !Sunt ciudati rau.Am vorbit la Camera Notarilor Publici si mi-au zis ca este perfect valabil acel act intrucat este constructie provizorie si nu este necesara autentificarea!
Domnule, ei au anumite reglementari/circulare. Chiar daca stiu ce prevede legea, nu pot face altceva decat sunt obligati prin normele respective. Cred ca ... o actiune in contencios administrativ, in emiterea actului pe care il solicitati este singura solutie.Asta e ce vroiam sa zic mai devreme prin obligatie de a face.
Luati un avocat, faceti ce trebuie facut, recuperati cheltuielile de judecata de la Primarie.

Alta solutie nu vad.
Jocandi Causa a scris:

Domnule, ei au anumite reglementari/circulare. Chiar daca stiu ce prevede legea, nu pot face altceva decat sunt obligati prin normele respective. Cred ca ... o actiune in contencios administrativ, in emiterea actului pe care il solicitati este singura solutie.Asta e ce vroiam sa zic mai devreme prin obligatie de a face.
Luati un avocat, faceti ce trebuie facut, recuperati cheltuielile de judecata de la Primarie.

Alta solutie nu vad.

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare sub semnatura privata in fata avocatului ContSters115010 ContSters115010 Buna ziua.Am vandut un magazin care are caracter de contructie provizorie din isopan catre mama mea.atat vanzatorul cat si cumparatorul fiind persoane ... (vezi toată discuția)
Cadastru intabulare mihrac mihrac Buna ziua.Ma numesc Racoci si as dori sa ma ajutati cu un sfat.....nu mai stiu unde sa merg sa imi rezolv problema.In anul 1990 am cumparat de la mama mea un ... (vezi toată discuția)
Probleme la deschidere magazin. andyn67 andyn67 Buna ziua.Am inchiriat un spatiu pentru deschiderea unui magazin de piese auto, am facut toate actele necesare cerute de la primarie pentru deschiderea ... (vezi toată discuția)